İnek İle Söyleşi

Günaydın herkese, cümleten hayırlı günler diliyorum sevgili izleyiciler. Bir kez daha programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şimdi sıradaysa etinden, sütünden, yoğurdundan, yağından, hatta derisinden bile faydalandığımız hayvanlar aleminden, çok sevdiğimiz inek gillerden Sayın Beyazbaş var.

- Hoş geldniz Sayın Beyazbaş.

- Hoş bulduk Sayın Turgut. Nasılsınız, iyi misiniz ?

- Çok teşekkürler Sayın Beyazbaş.

- Öncelikle insanlar için çok değerli olduğunuzu, kıymetli olduğunuzu bilmenizi isterim.

- Öyledir Sayın Turgut. Ben ne kadar geniş bir otlak arazide otlansam, o kadar sütüm tatlı, etim lezzetli olur. Yok eğer beni, dışarıya serbest yaymazsalar işte o zaman da pek verimli olamam diyebilirim.

- Yani Sayın Beyazbaş, size kuru ot vermek yerine, o güzelim dağların yeşil otlarını vermek gerek. Doğru mu anladım.

- Doğru anladınız Sayın Turgut.

- Peki boş zamanlarınızda ne yaparsınız ?

- Günde 10-12 saat yatarız. Ancak bu çoğunlukla hak edilmiş bir rahatlama anıdır.

- Eminim sizden süt sağmak pek kolay olmasa gerek Sayın Beyazbaş.

- Evet, benden süt sağmak kolay değildir öyle. Her şeyin yöntemi olduğu gibi, süt sağmanın da yöntemi var. Köy hayatını bilmeyenler, Köyde yetişmeyen insanlar bilmezler bunu.

- Şehir yaşantısıyla büyüyen ablalarımz, annelerimiz bilmez mi diyorsunuz ?

- Sözlerim onların kalbini kırmasın fakat durum bundan ibaret Sayın Turgut. Yani kısacası çobancılık yapmayanlar, benim dilimden anlamazlar. Çobancılık yapanlar anlar.

- Bu safer başka bir soru sormak istiyorum. İneklerin 4 midesi olduğu söyleniyor, bu doğru mu ?

- Hayır, bu teknik olarak doğru değildir. 4 farklı bölmeden oluşan çok büyük bir midemiz vardır bizim. Her bölme, farklı bir işlev görür. Bu karmaşık sindirim sistemi, biz ineklerin günde 15-20 kilogram ot yememizi sağlar.

-  Hindistan'da krallar gibisiniz Sayın Beyazbaş. Hindu inancına göre kutsal sayılıyormuşsunuz orada. Sizin zarar görmemeniz için yasalar bile çıkmış. Bu sizi sevindiriyor mu, daha doğrusu Türkiye'den ayrılıp Hindistan'a yerleşme isteğiniz oldu mu Sayın Beyazbaş ?

- Yok yahu, bu güzelim cennet vatan Türkiye'mizi kim bırakır ? Ben bırakmam şahsen. Baksanıza o güzelim dağlara, çiçek kokulu ovalara, huzur kokan kırlara, bayırlara. Ve orada ki mis gibi kekik kokan otlara, yemyeşil sulu otlar hem de. Siz olsaydınız, bırakır mıydınız bu güzelim Türkiye'yi Sayın Turgut.

- Haklısınız, ben olsam yeriniz de ben de bırakmam vatanımızı.

- Malesef süremizin sonuna gelmiş bulunuyoruz Sayın Beyazbaş. Sohbet çok güzel ilerliyordu. Buraya kadar geldiğiniz için, ayaklarınıza sağlık. Umarım başka programlarımızda  buluşmak üzere. Çok teşekkürler Sayın Beyazbaş.

- Asıl ben çok teşekkür ederim Sayın Turgut. Hem dertlendik, hem eğlendik, hem de bilgilendik.

Evet, sevgili izleyiciler, başka bir programda, başka misafirlerimizle buluşmak üzere hoşçakalın.

14 Nisan 2024 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar