insan

Çok eski zamanlarda insanların dünyayı bir boynuzdan diğer boynuza attığı, yuvarlak mı?Kare mi? Diye düşündüğü zamandan da eski zamanlarda bir adada yaşayan varlıklar varmış, bu varlıklar yüreksiz ama zeki varlıklarmış, varlıkların yanında hayvanlar, ağaçlar, canavarlar yaşarmış.
Bu varlıkların yüreği yokmuş bir çeşit iç güdü ile hareket edermiş, her biri ne işe yaradığını bilir, kololinin yararı için yaşarmış. Varlıkları yiyen bir canavarda varmış, canavar yüreklimi yürekliymiş. Ne yaparlarsa canavarla baş edemezlermiş, canavarda bunlarla beslenirmiş. Zaman geçe dursun koloni azalmaya başlamış ve sonunda koloninin bilgeleri toplanmış, herkes fikrini süylemiş, canavar ile konuşmaya karar vermişler. Bunlardan en bilgesi canavar gitmiş. Bilge canavara:
-Sen bizi israf ediyon, bizim ırkımız bu gidişle bitecek gel yiyebileceğin kadar biz sana sunalım.
Canavar bilgenin ne demek istediğini anlamış ve her on ay değişiminde 10 varlıkla karar kılmışlar. Bilge eve gelir anlaşmayı açıklar ve koloninin gideceklerin yaşlı ve kısırlardan oluşacağında anlaşırlar.zamanla artık koloniden sağlam kişileri de vermişler ve bu kişilerden biri varmış güneş sarısı bir dişiymiş canavar bunu görür görmez aşık olmuş ve herşeyi unutmuş yemeyi, içmeyi....sadece o dişiye bakarmış, saatlerce, günlerce bakarmış, dişi olanlardan birşey anlamazmış. Canavar ona RO dermiş yani güneşim, sen benim güneşimsin içimi aydınlatıyon
- Seni seviyorum ro ...seniisevi..
Dişi olanlardan birşey anlamazmış, çünkü yüreği yokmuş ama bu canavarın umrunda değilmiş sadece ona baksın yetermiş.
Bu olanlardan koloninin haberi olmuş ve toplanmışlar içlerindeki en bilge:
-Anlamadığımız bir içgüdüyle hareket ediyor ama bunu kullanarak onu öldürebiliriz.
Dişiye ona içmesi için bir zehir vermişler, çünkü canavar dişinin elinden zehir içecek kadar seviyormuş. Canavarın herşeyden haberi varmış ve zehiri -seni seviyorum ro -diyerek içmiş, oracıkta can vermiş.
Canavarın ro' dan çocukları olmuş bunların hem aklı hemde yürekliymiş, aynı zamanda annelerinden aldıkları ihanet, babalarından aldıkları vahşet , öldürme...
Derler ki insan böyle oldu, yüreği olan bir canavar, zeki bir güneş sarısı dişiye yüreğini vermiş ve insan olmuş.
Derler ki canavar dişiye aşık oldu ve öldü...

30 Ocak 2010 2-3 dakika 8 öyküsü var.
Yorumlar