İnsan Hayat ve Şiir

Kaç kez dünyaya geliyorki insan.. kaç hata yapıyor kaç kez üstesinden  geldim diyor bazı şeylerin mesela kaç kere seviyor kaç kere terk ediyor kaç kere terk ediliyor kaç ? kaç? kaç?

Doğduğumuz günden beri hayat kaçıyor biz kovalıyoruz hayat hep kaçacakmış bizde hep kovalayacakmışızcasına.. okulu kovala topu kovala oyunu kovala onu kovala bunu kovala sonra annen seni kovala

26 Haziran 2022 30-60sn 1 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 22 ay önce

    Bu kovalamaca dünyası üstadım.Ne yazık ki bu böyle. Kısa ve öz olmuş , güzel olmuş. Kalemin dert görmesin

  • Kaç kez dünyaya geliyorki insan.. kaç hata yapıyor kaç kez üstesinden geldim diyor bazı şeylerin mesela kaç kere seviyor kaç kere terk ediyor kaç kere terk ediliyor kaç ? kaç? kaç?

    Doğduğumuz günden beri hayat kaçıyor biz kovalıyoruz hayat hep kaçacakmış bizde hep kovalayacakmışızcasına.. okulu kovala topu kovala oyunu kovala onu kovala bunu kovala sonra annen seni kovala😁 kaçıp kovalamakla geçiyor bir yerde yasantimizin bir bölümü

    Ama öğrendiğim birsey var ne kadar da yerlisiymis gibi gözüksekte aslında çok yabancıyız bu dünyada ve bu dünyaya karşı neden mi? şimdi bir çoğumuz şiir yaziyor yazmaya çalışıyor yazmak istiyor peki bu siirlerin içeriği bizlere ne anlatıyor ne var bu şiirlerde ben gördüklerimi kısaca anlatayım hüzün var mesela sitem var ayrılık düş kırıklığı kavusamayis aşk acısı ... belkide kendi şiirlerimi tarif ettim mutluluk şairi değilde hüznün şairi ayrılığın şairi keşkelerin şairi..

    Yazımın basinda da ifade ettiğim gibi kac kez dünyaya geliyor insan kaç kez kaçırıyor treni eğer canından can kopacağını bilse yada bir yarayla bir ömür savrulacağını hep sevgilinin yanında olmak için geçmişte yaşadığı o masum anları tekrar tekrar yaşayabilmek için hep o günlerin özlemiyle bir ömür koşacağını kaçırdığı treni bir daha yakalayamayacağını ve bir daha asla o anları yasayamayacağini biliyor mu doğduğunda insan bunları bilse sensiz kalır mı bu yıkıma bu savrulusa uzun lafın kısası ben diyorum ki eğer bunları yaşamamış olsam şiir yazamazdım nasıl vampirler kandan besleniyorsa şairlerde acidan ayrılıktan hüzünden besleniyor..

    İlk öykü denemem kafanızı sisirdiysem affınıza sığınıyorum

    Yunus Emre Kayabaşı