Kayıp Çocuk

Aylar önce kaybolan ve hala haber alınamayan çocuk hakkında çok endişeleniyordum. Çocuğun benimle hiçbir alakası yoktu ama yinede gazetelere, televizyonlara konu olmuş bir şeyi göz ardı edemezdim.

Kaybolan çocuğun yaşadığı mahalleye gittiğimde, o mahallenin çocukları üstüme yapıştılar. Hepsi açtı, bu belliydi. Sonra sevgiye muhtaçlardı. Bu da bana sarılmalarından belli oluyordu. Çocuklardan zorla kurtularak kayıp çocuğun evine geldim. Burası çok harabe bir yerdi.

Kapıyı çaldım. Kapıyı genç bir kadın açtı. Onlarla röportaj yapmak istediğimi ve onlara bir takım sorular soracağımı söyledim. Beni zorla da olsa içeri aldılar.

Evin içinde sadece iki oda vardı ve çok bakımsız bir evdi. Kendi kendime üzüntüye kapıldım. Böyle bir evde yaşayan çocuktan kim, ne isteyebilirdi ki?

Kadına sorular sormaya başladım. Evde iki çocuk vardı. Bunlar kaybolan çocuğun kardeşleriydi. Annelerinin dizinin dibinden ayrılmıyorlardı. Kadında bana çaresizlikle bakıyor, sanki bir şeyler saklıyor gibiydi.

Sorularıma yanıtlar verdi. Eşinin başka şehirde çok zor şartlar altında çalıştığını ve buraya çok zor gelebildiğini öğrendim. Kadın eşinin kardeşinden şüpheleniyordu. O adam hakkında birçok söylentiler çıkmış, çocukları zorla çalıştırdığı için bir dönem haberlere konu olmuştu.

Gazeteye döndüğümde hava kararmıştı. Herkes evine dönüyordu. Bense sabaha kadar burada duracağımı söyleyerek herkesi gönderdim. Şimdi bir güvenlik görevlisi, birde ben kalmıştık.

Araştırmaya başladım. Çocuğun hayatını, amcasını, bir bir araştırıyordum. Sonra bir ipucu buldum. O amca hakkında çarpıcı şeyler öğrendim.

O adam gerçekten de kimsesiz çocukları en ağır işlerde çalıştırıyor, onların üzerinden para kazanıyordu. Arşivde bu adam hakkında sayısız ihbarlar, haberler, ifadeler buldum. Bu belgeler gösteriyordu ki büyük bir ihtimalle amcası yeğenini kaçırıp, çalıştırıyordu.

Sabaha kadar kalıcı deliller buldum. Hemen ailenin yanına gittim. O mahalleye gittiğimde polislerde ordaydı. Hemen polislere delillerimi sundum. Amcanın nerde olacağını tahmin ettik ve derhal polisle oraya gittik.

Burası inşaata benzer bir yerdi. Kimse yaşayamazdı burada. Polisler sessizce girdiler içeriye, çok geçmeden bağrış sesleri geldi. Sonrada bir polisle, bir adam çıktılar içeriden. Bu yeğenini kaçıran amcaydı. Biraz sonrada çocuklar çıktılar diğer polisle.

Kaybolan çocukta oradaydı. Annesiyle sarıldılar sonra. Çocuk zorla çalıştırılmıştı ve diğer çocuklar da. Bu adam onlara sırf para uğruna eziyet etmiş ve onları çalıştırmıştı.

Aileyle son bir röportaj yaptım. Çok sevinçliydiler ve bana o kadar çok teşekkür ettiler ki, kendimden giden güvenim tekrar yerine geldi...

28 Temmuz 2011 2-3 dakika 34 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar