Kedim Öldü Biliyor musun

-Acın nerede senin?

-Acım nerede biliyor musun? İçimde. Tüm bedenimde.Ruhumda.

-Ne oldu ki?

-Kedim öldü.

-Nasıl ya? Bütün keder bir kedi için mi?

-Evet öyle. Sen karşılıksız sevmek nedir bilir misin? Sabahın seherinden gecenin kör karanlığına kadar o maviş gözlerin seni takip etmesini... Sana ölesiye bağlı bir canlının katıksız sevgisinin değerini. Sanmam ki bilesin. Yalan dünyada her şey çıkar olmuş. Çıkarı olmayan insan bir diğerine selam bile vermiyor.

Benim kedim öldü biliyor musun? Katıksız sevgim toprak oldu. Mavi gözler bulutlandı, ak bedeni çamura bulandı. Yüreğimi kanattı, ruhum sızlıyor anlıyor musun?

-Anlıyorum da nice koç yiğitler toprağa düşüyor birader bir kedi ölmüş ne ola ki?

- O başka. Her yiğit başım gözüm üstüne. Onlar bizim canlarımız. Onun bu konuyla alakası yok.

- Neyle alakası var?

- Ben sana nasıl anlatayım. Ruhumdan bir parça koptu, beden oldu, sonra da avuçlarımda soldu. Mucize gibiydi. Allah'ın tezahürüydü. Öldü. Ben gömdüm. Gözlerimle gördüm. Biraz ben de öldüm. Ruhumu kanattı bu kedicik.

- Bu kadar çok mu sevdin sen bu kediyi?

-Bilmeden sevmişim işte. Kıymetini bilememişim. Koskoca beş sene yaşadı benimle. Şimdi bakıyorum bir an gibi. Hatıralarla yaşamak ne zormuş muhterem. Eskiden biri bana bir kedi için bu kadar üzüleceksin dese asla inanmazdım. Hanem boşaldı. İçimde koskoca bir boşluk...

-Üzülme bu kadar. Yeni kedi alırsın.

-Belki. Ama bilmem ki gidenin yerini doldurur mu?

-Avutursun kendini. Neydi kedinin adı?

-Asloş. Tam adı Aslan Dave Dikili.

O nasıl isim öyle.

-Aslan gibi heybetliydi ilk adı oradan. Dave ismi ise bir çizgi film kahramanından. Dikili ise İzmir'in ilçesi. Orada yaşlı bir amca ben bakamıyorum diyerek elime tutuşturmuştu da oradan. Bir nevi memleketi yani.

-Güzelmiş.Çok anıların var desene.

-Çook.Bir keresinde doğum yapacak.Sabaha kadar bizi beklemiş. Beni görünce koşarak yanıma geldi,avucuma doğuruverdi. Dört yavrusu olmuştu. Ne kadar temiz hayvandı. Bir pisliğini görmedik. Tertemiz yavrularını baktı büyüttü. Bir keresinde de kısırlaştırma ameliyatı yaptırdık. Karnından sürekli cerahat geliyordu. Veterineri gecenin ikisinde evinden kaldırdık.Dikişlerini kontrol ettirdik. Anıları çoook. Anlattırma bana. Yüreğim kanıyor.

-Tamam anladım. Ama üzme kendini bu kadar. Sen yaşlı sayılırsın artık. Ölünce kavuşursun kediciğine.

-Teselli mi şimdi bu?

-Ne diyeyim?Nasıl avutayım seni?

-Avunmaz benim ayarsız yüreğim. Kanar da kanar. Beni sen anlamazsın ancak kedisi ölen anlar. Biliyorum kıyas götürmez ama evladını kaybetmiş ana babaların acısı sanırım dağlar kadar. Allah onlara sabır versin.Beni dinledin. Teşekkür ederim.

-Keşke bir faydam olsaydı ama elden ne gelir? Hadi üzülme artık.

-Hoşca kal. Minik Asloş sen de hoşça kal..

22 Haziran 2020 2-3 dakika 39 öyküsü var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (3)
  • Sevginin cinsi mı olur? Bazen insan, bazen bir evcil hatvan, bazen herhangi bir nefes, insan yeter ki sevecek bir yüreğe sahip olsun... Sağlıkla...

  • Benim de bir evcilim var. Bence hayvanlara sakladığımız o vicdan kırıntısı ki her insanda olmalı, kocaman bir kültür meselesi. Tebrik ederim.

  • 3 yıl önce

    Kediler ne de güzel canlılardır. Ben de çok severim yıllardır da besledim hala da besliyorum. Ona nankör yaftası yapıştıranlar şunu unutmasınlar ki insandan başka nankör bir varlık yok. Bir kere temizdir kediler kolay da eğitilmeselerde yine de benim gözümde güzel canlılardır. Hiç bir kedi bana nankörlük yapmadı şimdiye kadar bana, ben ona kötü davranmadım ki... Kutlarım...