Kendimle Konuşmalar 2

(Zor Sorular)

Çocukluğum ;
Sen nasıl geçtin anlayamadım...Sayı sayarken mi,ağlarken mi gülerken mi ,yoksa dut ağacına çıkmak için tepinirken mi?
Kimi için ağaca çıkmak, kimi için ağaçtan inmek zordur ...
Ben senin yaşlarındayken ;yani 5-6 yaşlarındayken ağaca çıkmanın bedeli benim için daha da zordu. Çünkü; ağabeyime 'dünyanın şapşalı kızlardır' tekerlemesini söylemem gerekiyordu. Merakıma yenilip hiç de inanmadan, bir kere söyleyip de çıkmıştım dut ağacına...Ağaca çıkmak güzel de , yaprakların penceresine değdiği için bize çıkmayan sesi ile bağıran yaşlı mı yaşlı Şükriyehanım Teyze'nin öfkeli kırışık tenini bir anda gözlerimin önünde bulmak çok korkunç gelmişti bana...
Çocukluğum;
1 kg demir mi 1kg pamuk mu daha ağırdır ?
Parayı kazanması mı, harcaması mı zordur? kabilinden sorularla uğraşıken mi, ve bir gün babamın sigaralarını alıp yatağın altında yangın çıkarmayı göze alarak kibritle oyun oynarken mi geçti ?
Yoksa karıncalara çiviyle yuva yaparken mi, keçileri otlatırken mi, babamın sazını çalmak için dolabın üstünden alırken düşürerek kırarken mi geçti ? Yoksa babamın sazını kırdığım için bana çok kızar düşüncesiyle mi geçti ?
Bahçedeki irili ufaklı taşları kendi oluşturduğum tartı aletiyle ! neden tartmaya çalışmıştım ?
Ve babaannemin sorusu daha da zor gelmişti bana! (Su içerken) bu bardağın altında ne yazıyor üstünde ne yazıyor? "Üstündekini bilmiyorum da altında 'Paşabahçe' yazıyor" demiştim büyük bir gururla...Oysa yanlışmış ,yanılmışım tabii...
Neden Alilerin en küçük çocuğunu eve davet eden ağabeyim kapının üstünden ayva düşürüp çocuğun kafasına geleceği bir düzeneği kurmuştu ?
Hepsi komik şeyler !
O zaman da gülmüştük, bu zamanda da gülüyorum...Belki gerçekten komik şeyler bunlardır. Yani her zaman gülünebilen!
Ha ! şunu belirtmeliyim ; ağaçtan indiğim gibi 'Domatesin çekirdeği sapsarı sapsarı oğlanlar bu dünyanın şapşalı şapşalı ' dedim ...Ağabeyim beni ağaca çıkarttırdığı için pişman olmuştur belki... Ne yapalım her çıkışın bir inişi varmış !
hea
02.01.2016 SAAT: 11:03

03 Ocak 2016 2-3 dakika 3 öyküsü var.
Yorumlar