Kibritçi Melankolik Kızın Hayalleri (Seyyah)

Kibriiittt!...Kibritlerim varrr..Bayım kibrit satıyorum..Kibriiiitt!...
-Bir tane alayım..Uzun yanar mı bunlar?..
-Hayallerinizin miktarına göre efendim..
-Ya sönmüşse tüm hayaller?..
-Benim kibritlerime güvenin bayım..Hiç söndüğü olmadı..

Adam büyük kibrit kutusunu aldı ve tam da kibritçi kızın yakınında bir duvara yaslandı..Aynı kaldırımda iki yolcu vardı şimdi..Ayrı sanılsa da dışardan, iki yürek de aynıydı şimdi..

Birisi yangınların içinde bir kız..Melankolik ama cesur bir yüreği var..Diğeri bir seyyah..Yeni hayatların peşinde, olgun ve biraz ürkek..Hangisi hancı, hangisi yolcu belirsiz..Ama ikisi de aynı şeyin izinde..Takip ister her şey kadar mutluluk da..Kader!.. birbirine benzeyen yüreklerin peşinde..

Bu defa kibrit tanesini seyyah yaktı..Ateşin parıltısı gözleri aldı..Işığa bakan gözler hayallere daldı..Umutluydu seyyah da en az melankolik kız kadar..Umutluydu kaldırım taşlarından fışkıran çimler bile, seyyah ve kibritçi melankolik kız kadar..

Günler böyle geçerken ve güneş kalplerdeki kışlara doğarken yavaş yavaş..Gün doğumuyla birlikte çarşıdaki yerini alıyordu işte herkes..Ve hancısı yolcusu, sokaklara taşıyordu bir kez daha..Seyyah o günden sonra her gün aynı saatte uğruyordu melankolik kıza..Kaybedilmiş umutları yakmak için bir kibrit daha alıyordu sessizce..



"Gündelik telaşlar içinde yenilenmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir umutlarımız..Mevsimler gibi bazen, yanar döneriz..Ya da buz tutar ruhumuz, donar tüm duygularımız..Yarınlara beslediğimiz umutlarımız..Ama kış gibi, çok sürmez bu fasıl da..Bir sıcaklık buluruz herkes gibi biz de nasıl olsa"..

Seyyahla birlikte hayatın rengi değişmişti sanki..Melankolik kızın dışında yeşerttiği umutlar, tebessümler içine de aksetmişti..Artık daha içten gülümsüyordu..Ve artık hiç gocunmuyordu, kibrit tanelerini sokak sokak satmaktan..Karamsarlığı satın almış, eskimiş ruhlara umut dağıtmaktan..

Yoldan gelip geçenler deli sansa da bazen; seyyahla, melankolik kızı..Onlar gerçek hayatı yudumluyordu..Avare sanılsalar da çoğu kez.. Aslında onlar; içlerinde hayalden öte bir sevgi büyütüyordu..Dünyanın tam merkezinde ama gönül gezegeninde, dostluk şarabı yudumluyorlardı onlar, gün geceye dönerken..

İnsanların soğuk sanıp kaçtığı kaldırım taşları nice seyyahları, nice melankolik kızları ağırlamıştır bu yüzden..Kaç tanışmaya eşlik etmiştir bu taşlar, kaç derde ortaklık..Kaç bağrı yanık geçmiştir kimbilir üzerinden?..Nice sevinçli haberlere eşlik etmiştir kimselere belli etmeden..

Adı üstünde seyyah, bu taşların tanıdık yüzü olmuştu artık..Ve melankolik kız, tüm kibritçi kızların hal tercümesi..Ama en güzel şey, ne hancı ne yolcu olmayan bu iki yüreğin birbiriyle hemhal olmasıydı..



Araya ayrılıklar girse de bazen, hayaller farklı olsa da hatta, seyyahla, kibritçi melankolik kız aynı kaldırımda kurar olmuşlardı hayallerini..Beklentisiz sunmuşlardı öyle ki, sevgilerini..Artık kibrit taneleri havada sönmüyordu..Yanarken her bir tane, dostluk ateşiyle çoğalıyordu..Birbirine sevgiyle bakan bu iki yürek, soğuk kaldırım taşlarına inat birbirine akıyordu..

Günler başka doğuyordu sanki..Güneş her zamankinden daha çok sarıyordu kainatı..Kibritçi melankolik kız daha cesur, daha sevinçli başlıyordu güne..Seyyahın tüm seyri, yeni bir yürekle alemi yeniden keşiften ibaretti şimdi..Her şeyi yeniden görüyor gibiydiler onlar..Her şeyi yeniden okur gibi..Taş, taş değildi bundan böyle..Arasından fışkıran çimlerdi aslolan..Kış, kış değildi öyle ki..Bahardı ardında saklı olan..

"Tüm hüzünlerine rağmen mutluydular onlar..Acılarına rağmen umutluydular hayattan..Ölmeden umut kesilmez hiçbir güzel aşktan..Sonsuzluk ateşi sarınca ruhları, cayılır mı böyle bir kazançtan..Sevenlerin yardımcısı Yaratan..O değil mi kullarını sevdiği için yaşatan..Sevgi O'nun bir armağanı..O sabırla bekliyor mecnunları..Leyla ararken, leyla dolu düşlerle huzura varanları"..

"İki ayrı el çaktı bu defa kibrit tanelerini..Alevi hızla sardı cihanı..El ele, gönül gönüle.. sanki tek yürek..İki aşık ama, adeta tek bilek..Onların aşkı sonsuzluğa değin..Ya siz?..Hala hayallere anlamsız, umutlara yalancı ve aşka aldatıcı bir gözle bakanlardan mısınız?..Bunca güzelliğe inat, aşka yeminli, hayallerine kör, umuda karamsar mısınız?..Yeniden başlamak için geç değil"..

Ateşiyle sardı seyyah, kibritçi melankolik kızı..Sardı kız da aynı anda sevimli seyyahı..Doğruldular onlar kibrit tanelerinden taşan kıpkırmızı hayallerini gerçek kılmaya..Vuruldular, yüreklerine konulan büyük aşkla yollara..Yollar sonsuzluğa gider..Sevenler o yoldan, vuslata erer..Aşk uzakta değil kalbimizde..Aramak yetmez onu, önce yürekten iste!..

Seviyorum seni dedi seyyah, ömrümün özeti oldu seni seyretmek..Ben de seni seviyorum dedi, melankolik kız..Hayallerimin özeti, seni bulmak..Taştı Nil, taştı Tuna..Sadece temiz yürekler şahit oldular buna..Sevenleri saran sonsuzluğa..Sonsuzluk..üç nokta...

08 Nisan 2011 4-5 dakika 74 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar