Kiracı

İçinde bulunduğumuz bugünleri en iyi özetleyen söz, dünyada mekan ahrette iman,sözü ama anlayana tabi.

Cuma hutbelerinde; kardeşlikten,adaletten,haksızlıktan,yetim hakkından, akrabalara iyilikten, kul hakkından,yardımlaşma ve dayanışmadan, paylaşmaktan ve ahlaklı olmak gibi konulardan fetvalar verilse de ne kadarını hayatımızda uygulayabiliyoruz,herkesin vicdanına bırakıyorum...

Kiracılar kan ağlıyor...Neden,hepsi değil ama bazı ev sahiplerinin açgözlülük ve fırsatçılık yaparak zam üstüne zam yapmaları hem de tehditle.

"Eğer bu zamı kabul etmezseniz,iki gün içerisinde evi boşaltın!"

Bir arkadaşım var çok zor durumda,haftalardır kiralık ev arıyorlar kendi bütçelerine göre bulamıyorlar aslında var ama çok pahalı,eşi şoför,kendisi de asgari ücretle çalışıyor.Şuan oturdukları yer,üniversiteye çok yakın bu yüzden öğrencilere kiraya verecekmiş ev sahibi.

Eşin var mı,dedim,'var' dedi; işin var mı dedim,'var'dedi;çocuğun var mı,dedim,'var'dedi,gidin bir düzlüğe çadır kurun dedim orda yaşayın!Güldü tabi espiri yaptığımı anladı:"Gazetelere ve televizyonlara çıkalım yani öyle mi?"dedi.Belki hayırsever birisi çıkar karşınıza size bir daire hediye eder hem siz mutlu olursunuz hem o mutlu olur dedim,sonuçta bu sizin ayıbınız değil ki.

Herkes elini kalbinin üzerine koysun ve sadece iki dakika düşünsün,sen,ben,olmadan herkes bu dünyanın kiracısı değil midir?

26 Temmuz 2022 1-2 dakika 397 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (2)
  • 21 ay önce

    Güzel bir yazı olmuş Hüseyin Hocam. Anlamlıydı...

  • 21 ay önce

    Bildiğim kadarıyla yasal zammı yaptıktan sonra ödemelerde de bir sorun yoksa eskisi gibi oğlum Almanya'dan gelecek kızım Rusya'da n gelecek diye bahaneyle kiracı çıkartmak çok da kolay değil eskisi gibi... Nihayetinde hepimiz dünya gezegeninde kiracıyız da Ahirette iman dünyada da mekan lazım. Kutlarım içtenlikle