Kıyamet Biziz 5

1


-bir tanem yemek hazır.
Aynı cümleyi daha yüksek sesle tekrar etti Houston.içeriye koşarak gelip ayağını saran Lizzy'i kucağına alıp kendisini dünyadan kısa süreliğine olsa da sürgün eden bembeyaz saflığı okşamaya başladı.neşesi iyice artmıştı.simsiyah gözleri karanlıkta parlıyor gökyüzüne yardım etmeye çalışıyor gibiydi.Houston eşi ile beraber masaya doğru hareketlendi.

Eskimiş bir tahta parçası olan yemek masası ortasında ki mum ile beraber kırışıklıklarını iyice belli etmeye başlamıştı.kış ayının verdiği soğukluğa gecenin buz gibi havası eklenince dışarısı dayanılmaz bir hal almıştı.ormanın derinliklerinde bulunan bir ev için böyle bir havada çıkan hayvan sesleri normal gibi görünse de Houston'un en nefret ettiği şeydi bu.romantizmin doruğa çıktığı bir yerde kapıya patisini atan bir hayvanın gıcık edici sesi.

Her ne kadar böyle görünse de Houston'u gıcık eden asıl şey değildi bu.Kıskançlık houstonun içini kemirmeden duramıyordu.

O sırada Houston patisini tuttuğu sakin bir ev kedisi olan Lizzy ile sohbete başlamıştı:

-mutluluğumuz asla aşkın zehrine kapılmasın.şerefe...aşk muhtaç akılların oynadığı saçma bir oyun.bizim ki aşk değil.olamazda.aşkın eremediği noktada biz varız.seni seviyorum.

Dudaklarıyla Lizzy'e yaklaşmayı denemesine rağmen Lizzy pek hoşnut olmamıştı yaşananlardan.tüm gayretiyle masada ki son mamasını alıp odadan çıktığında Houston'un yüzünde ki kızgınlık fark edilebiliyordu.

Houston'un kızgınlığının üzerine kapıdan gelen mahcup bir kedi sesi çılgına çevirmişti onu.aldatılmak...aklından çıkmayan bu kelime artık bir kelimeden çok fazlasıydı.masada duran çatal onu iyice kötüye sürüklemişti ani bir sinirle.

Kışın çetin şartlarından kaçan bir mahcup, olmaması gereken yerde ve asla olmaması gereken bir zamandaydı.

Houston kilitleri teker teker açtı.sakinleşmiş miydi acaba?kapıyı araladı etrafına göz gezdirdi ve kediyi kucağına alıp şefkat dolu sözlerle içeriye taşıdı.halinden bir hayli memnun görünüyordu ikisi de.Houston yeni bir aşka yelken açmış gibiydi.

Kuyruğu havada kalan kedi ne olduğunu anlayana kadar Houston çatalı sakladığı yerden çıkarmıştı bile...

-sen ve senin gibiler...sonunuzun başlangıcı hayırlı olsun. Farkında olmak iyidir çoğu zaman ne dersin?

Gece ısınmıştı biranda.kar üzerinde kayan kırmızı geceye akıp gidiyordu sessizce.özgür bir kandan daha kötü ne olabilir ki...

DEVAM EDECEK...

18 Haziran 2009 2-3 dakika 9 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Korku türü yazmak istedim bu sefer...hayal gücümü zorlamak istedim.umarım istediğimi yapabilmişimdir...