kızım

28.01.2010
kızım ;

bu sana ilk mektubum. Kelimelerimin senin için giyindiği ilk mektup. Aslında sen benim ilkimdin. Hayallere dair yazma konusunda ama biliyor musun? Ben senin doğacağın günü hayal ederdim hep ve yazdığım çizdiğim hiçbir şey gerçekleşmedi. Mutluydum yâda mutsuzdum onu da tam bilemiyorum. Aslında sen benim gerçekleşen ilk hayalimdin hatta en güzel hayal. İşte bebeğim ben senin hayalini kurdum ve sen giderken sana yazdım.


Sen aslında yaramaz, afacan bir erkek çocuğuda olabilirdin ama ben nedense seni hep şirin bir kız çocuğu olarak düşündüm. 3?4 hafta karnımın içindeydin benleydin. Ve ben hep hayal ettim senle yaşayacaklarımızı hayatımının rengi değişecekti. Bense annemden öğrendiklerimi sana aktaracaktım. Belki de gözlerin babana çekerdi. Tıpkı baban gibi kapkara gözlerin olurdu.

Bu mektubumu sana neden mi yazıyorum. Bilmiyorum kızım inan bilmiyorum. Dün gece çok istedim san yazmak ama seni kaybetmenin verdiği hüzünle elim kaleme gitmedi. Sen beni bırakıp gidince ben çok ağladım kızım. Ağladım bizi neden bıraktığını düşündüm yoksa bizi sevmedi mi? hâlbuki baban az korksa da oda seni istemişti. Baba ya da baban olacak en mükemmel kişi o işte. Oda seni sevdi kızım.


Gece uyumadım. Neden mi? bu aralar böle kızım. Sen, Sen ol uyku arana sokma sakın bişey. İlk öğüdümü verdim bebeğime.İnsan bazen hayata nerden başlaması gerektiğini bilemiyor ve böle aklına gelen ilk girişi yapıyor. Bu arada başlangıç noktalarını da iyi belirle bebeğim olurumu _? Benim gibi garip Girişler yapma temelerin sağlam değilse üstündeki yapılarda sağlam olmuyor.
Hep öğütlerle geçecek hissediyorum yazdıklarım. Bunlar pekte işe yaramayacak bunu da biliyorum. Bunları okuyup ezberleyememeksin. Hiçbiri için '' annem Demişti ' demeyeceksin peki bu nasihatler ne için dersen annem demişti anne olduğunda anlarsın diye ben seni kaybetmiş olsam bile annelik duygularımı pekiştirdin yani ne bileyim kızım. Ağlamak seni geri getirse keşke.


3?4 hafta benimle olman o kadar güzel bir şey ki anlatamam elimi karnıma koydumuğumda orda bizden bir parça meleğim var biliyorum diyordum. Melek evet belki dünyaya gelme şansın olsa adın Melek olacaktı.

15 Şubat 2010 2-3 dakika 4 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar