Koca Kurt

 Yaptığınız iş ne kadar  ağır olursa olsun eğer iş arkadaşlarınız kafa dengiyse hiç  gelir ve zaman da su gibi akıp geçer.Çocuklar gibi hem eğlenirsiniz hem sevinirsiniz neşe saçarsınız etrafınıza böylece motive etmiş olursunuz arkadaşlarınızı,onlar da büyük keyif almış olurlar ve aile bireyleri gibi geçinip gidersiniz.

Koca kurt....Herkes ona bu isimle hitap ediyor  gerçek ismi nedir ben de bilmiyorum,elli yaşlarında,sağ ayağından hafif sakatlığı var o yüzden  koşamıyor.Kimseyle de pek muhatap olmaz   soru sorarsan ancak cevap verir o da iş ile alakalıdır genelde.Eşinden ayrıldığını ve iki çocuğunun olduğunu biliyoruz ama o, ser verip sır vermiyor,bize içini dökmek zorunda da değil yani.

Bazen hızlı hızlı çalışıp işini erken bitirince soruyor:

-Usta,başarılı mıyım?

-Sen eski topraksın amca,elbette başarılısın hep böyle devam et,dediğimizde mutluluktan gözlerinin içi gülüyor,belli ki bizden takdir edilmeyi bekliyor ve bunu da fazlasıyla hak ediyor.

Çay molasında üç beş arkadaş beraberdik aramızda o da vardı,ben herşeyden habersizdim, konu açıldı başladılar konuşmaya:

-Gidip kaçıralım,koca kurt,veda et artık şu bekarlığa.

-Çok az kaldı,Allah inşallah o günleri de gösterecek,hepinizi düğünüme  çağıracağım, gelmemezlik etmeyin!

Hem şaşırdım hem de çok sevinmiştim  yaşı mühim değildi yuva kurup mutlu olmasına ama söylemesem de olmazdı:

-Amca,dedim,dikkat et bakalım sakın dolandırıcı falan olmasın. 

Bunu söyleyince alındı tabi,rengi değişti, o kadar çok sevmiş ve bağlanmış ki ona."Sizler  benim mutlu olmamı istemiyorsunuz,herkes bir mi, bizim sevgimiz gerçek sevgi ve bizi kimse ayıramayacak."demeye başladı,gönlünü yeniden  almak  hiç de kolay olmadı.

Koca kurda mutluluklar dileriz ama pişman olması da hiç istemeyiz,davul bile  dengi dengine  çalar  demiş atalarımız,aşık olduğu kızı  hiç görmemiş internetten tanışmış  üstelik aralarında çok büyük  yaş farkı var.

Koca kurdun ise dediğim dedik  çaldığım düdük:"Aşkın yaşı yoktur."


03 Mart 2022 2-3 dakika 397 öyküsü var.
Yorumlar