Koynumdaki Düşman

Bir gün,herkes,herşeyi anlayacak er ya da geç,hayatın bazı güzelliklerinin telafisi malesef yoktur,insanoğlu nefsine hükmedemediği sürece kamil insan olamayacaktır.Bunları neden mi söylüyorum,şunun için, paranın her şeyi almaya gücü yetmez.

Eski neşesi yoktu işyerimizin güzel ve hamaratlı ablası Funda hanımın,bugün öğleden sonra konuşma fırsatını yakaladım onunla kimsecikler yoktu,kendisini çok severim az yemedim yaprak sarmalarını.

"Abla dedim senin bir derdin var eğer benim yapabileceğim maddi ve manevi olarak yardımım dokunacaksa hazırım."Boşver,"dedi önce konuşmak istemedi,başını öne eğdi,içinden kim bilir neleri haykırmak istiyordu?

Eşi bir kaç yıldır maaşı yüksek diyerek yurt dışında çalışıyor,seneden seneye geliyor ancak,özürlü bir çocuğu var o da evden kaçıyor bazen ve günlerdir bulunamıyor.

"Aramızda kalsın,"dedi söylemeye utandı sol göğsünü işaret ederek:

"Sağlık ocağına gittim oradan devlet hastanesine yönlendirdiler,göğsümde kist varmış ve sürekli çoğalıyormuş."

Benimle bu sırrını paylaştığı için teşekkür ediyor,kendisine acil şifalar diliyorum,kadın olmak zordur kardeşim her yerde söylüyorum ama biz erkekler onları üzmek için elimizden geleni yapıyoruz oysa onların sağlığı bizim de sağlığımızdır.

Erken teşhisin önemini doktorlarımız üzerine basa basa anlatıyorlar bu hastalığın ve hiç şakası yok utanmaya sıkılmaya da gerek yok,hepimizin annesi,ablası,eşi var lütfen bu konuda çok duyarlı olalım;özellikle orta yaş ve üzerindeki hanımların yılda bir sefer mamografi çektirmesi gerektiğini söyleyen uzmanlarımızın uyarılarını dikkate alalım.

04 Ocak 2024 1-2 dakika 404 öyküsü var.
Yorumlar