Kuşlarla Söyleşi

Kuşlarla Söyleşi

Evet sevgili seyirciler. Bir kez daha merhaba. Bu hafta da iki konuğum olacak. Bunlardan biri, ortalama ömürleri on yıl olan ve genellikle sarı renkte olan kafes kuşlarından kanarya var. Diğer bir konuğumsa, kıvrak gagasıyla, beslenirken ve dinlenirken sakinliğiyle, en iyi tırmanıcı kuşlardan sayılan papağan var.

- Hoş geldiniz Sayın Kanarya.

- Hoş bulduk.

- Siz de hoş geldiniz Sayın Papağan.

- Hoş bulduk efendim. Bu arada söyleyeyim de martı kardeşimin selamı var size. O da gelecekti fakat ani bir işi çıktı gelemedi.

- Ve Aleykümselam. Keşke Sayın Martı da gelseydi. Eminim çok güzel sohbet ortamı olurdu. Neyse, bir daha ki programımıza yine davet ederiz.

- Sayın kanarya, bu isminiz nereden türemiştir ?

- İsmi Latince'de köpek anlamına gelen  'cannarie' kelimesinden türemiştir. Ayrıca kökenimiz Kanarya Adaları' na dayanır.

-Peki kanaryalar, sahiplerini tanır mı ?


- Tanırız elbet. Tanımakla kalmayız, Akıl yürütebilir, zeka oyunlarında yüksek performans sergileyebiliriz de.

- Çok tatmin verici cevaplar aldım doğrusu. Kutlarım sizi Sayın Kanarya.

 - Gelelim size Sayın Papağan. Galiba insan sesini ilk siz taklit edebilen kuşlardansınız. Başka kuşlar aynı sesleri tekrar edemiyorlar. Bunu nasıl başarıyorsunuz ?

- Bizim beyinlerimizin ön kısmında, sesleri öğrenme ve taklit etme  becerisi kazandıran bölgeler bulunur. Yüce Allah, bizi o şekil üzere yaratmıştır. Farkımız bu olsa gerek.

- Bir başka sorum daha olacak. Peki Sayın Papağan, bir çok evde kafeslerde beslenirsiniz. Fakat gaganızın kıvrım ve sert olması nedeniyle kafesleri kemirme gibi durumuz olmaz mı ?

- O vakit biz papağanları evlerine alıp kafeste besleyen insanlara önerimiz şudur. Kafeslerimizin içine çiğnememiz için ağaç parçaları koymaları gerekmektedir. Aksi takdirde olmaz bu iş.

- İlginç doğrusu. Ama güzel bir yöntem.

- Süremiz yine bitti değerli konuklarım. Ne olur benden de martıya selam söyleyin. Ayrıca gökyüzünde hangi kuşları görürseniz; serçeye, kargaya, baykuşa, kartala, leyleğe kısacası tüm kuşlara.

- Olur söyleriz tabi.

Bir başka programda görüşmek dileğiyle hoşça kalın efendim. Hayırlı akşamlar.

20 Temmuz 2023 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar