Masal Sevdaları

Masal Sevdaları

Masallar yazılır, sevdalar üzerine ?' Ah, Keşke'' Dedirten, masallardır mucizevî, hakikatten yoksun umudun çıkmaz yolu.
Ve masallar anlatır, bir varmış diye uzun, uzun...
Yiğide yurt olan diyarın bir gününde yolu beklenen bir yağız varmış, birde yağıza sevdalı yol çeken bir güzel.
Yağızlığının karasından asi yüreğince, yiğidin bir bakışına yedi renkte güzel iç çekerken.
Ümit yazgısı da sevda umarmış çıkmaz kokulu ellerin gül bahçelerinde.
Cengâver yüreklinin tunç bileklerinden taşlar ufalanırken, İnce bellinin yeşil gözleriymiş yiğidin kollarındaki takati alan...
İnce belli sözden kinayeden öte gözlerince güldüğünde yetmiş yerde, pehlivanlar yarışır, İstanbul'a cenkler kuşatılırmış.
İnce bellinin adı Ay Hanım, kaşları hilale çatar, gözleri intihar yeşili sırmaya diz vuran saçları boyunca yollanırmış yollar.
Yağızın Adı Tuğrul, omuz yedi avuç enleme genişliğinde dağ olurmuş Ay Hanım'ın sırma saçlarına. Boy 1,80 uzanırmış, yedi renge üryan. Ay Hanım'ın umut ettiği huzurun sığınağıdır Tuğrul yiğidin dağ omzu. Yüreğin gözde yansımasının şevkidir, Ay Hanım'ın dile sukut kesen nazı.

Tuğrul Bey aşka şevk veren, kadınının gücünü her daim zikredermiş. ^^Kadın Cennet'i ayakları altına alan mukadderatsa şayet ben o ayakları binlerce kez öpmeye razıyım''. Der Ay Hanımın her eğildiğinde öpmek için Cennet kokan ayaklarına, Ay Hanım'ca dudaklarına kadar yükseltilirmiş.
Namus Tuğrul Bey'in beyinde değil,^^ Ay Hanım'ın gözlerimde güldüğünün derecesi^^ dermiş dost sohbetlerinde yetmiş zihin erbabına her zikrinde.

Günübirlik buluşmaların, her gününde bülbüller nida ederken, gül bülbüle aşk sunarmış gönlün Hak yerinden. Fırtınalar bir yana sukutça yol verirken, gökte dalgalanan hilal selam dururmuş vatan bakışlarına.

Sevda yürekten doğar, Güneş Ay Hanım'ın önünde gölge olur kaçar, Tuğrul Ay Hanım'ın gölgesinde Hak'ta şükründe divan dururmuş.

Sevda denmiş adına, ortak duyulan aşina muhtelif duygularca kalplerde çarpan zikrine.

Sevda masal kahramanlarının yüreğince yaşanmalı masal tadında, sevmenin hakikati kaybetmemeli arzularda duyguları, sebepsiz olmamalı her an, özlem duymalı, vuslatlar dumanlamalı ciğeri Tuğrul'un yüreğini yakan Ay Hanım'ın sözlerince.

En arzulu birliktelikler sade bedenleri değil, yürekleri de tutuşturmalı, Tuğrul'un mahpus çeken yüreği gibi...
Aşk sade masallarda değil, hakikatli suallerde yaşanılmaktadır. Her an, ummadık yerde bir Tuğrul ve Tuğrul'a güç veren Ay Hanımların varlığı baki iken, yeter ki gözlerimiz ne görmek istediğini bilsin. Ve umulmadık anda yazılırsa kader ağında masal sevdalar yaşamayı bilmeli yürekten,
Unutmayın ki,
Kadın isterse erkek vezir, istemezse rezildirler.

Mahmut Tuğrul AĞSU

24 Temmuz 2009 2-3 dakika 7 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar