Muhtar Adayıyım Beni Seçmeyin

Bu devirde olup da kafayı yememek elde değil zaten,akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin demiyorlar mı? Var mı bilmiyorum ama "deli"kelimesi yollara,köprülere,caddelere,apartmanlara verilsin:deliler köprüsü,deli caddesi,deliler apartmanı,deli çeşmesi... Daha da ileriye gidelim mi;dernek,futbol,fakülte ve parti de kurulabilir:delispor,deli fakültesi...

Bu kadar ironi yeter,şimdi asıl mevzuya gelelim;muhtar adayıyım ama beni seçmeyin, sloganımdır,bu yüzden bana 'deli' diyebilirsiniz,hiç alınmam.Rakiplerim çok biliyorum hepsine başarılar diliyorum,kiminin suya sabuna dokunur projeleri bile yok sırf beş yıl boyunca kesintisiz maaş alabilmek,kredisini ödeyebilmek veya emekli olabilmek için seçilmek istiyor ama kimse açık sözlü olmuyor.

Vaatlerimi paylaşayım o zaman;sokak lamları,piknik alanları,parklar,sokakların temizlenmesi,taziye çadırı gibi klasik konular benim ilgimi çekmiyor,kusra bakmayın çünkü bunlar yapılması zorunlu olan işler.

1.Bekarları evlendireceğim ve evlenen çiftlere beyaz eşya ile mobilya takımı hediye edeceğim.

2.Ücretsiz kurslar düzenleyeceğim.(Örgü,resim,ebru,bağlama,gitar ve kişisel gelişim)

3.Mahallemde boşanmaları yasaklıyorum.

4.Her hafta mezarlıklarda,toplu bir şekilde, ölmüşlerimizin ruhu için Kur'an okunacak.

5.Elektrik,su ve doğalsaz faturalarına yardımda bulunacağım ayrıca ev internetlerinin parası karşılayacağım.

6.Mahallemde bulunan tüm kadınlara makyaj seti ve kişisel temizlik ürünleri dağıtacağım ayrıca özel günlerinde kullandıkları o ürün her ay dağıtılacak.

7.Erkekleri unutur muyum, beş yıl boyunca kullanacakları traş bıçakları benden ayrıca saç traşlarının yarı ücretini ödeyeceğim.

8.Çocuklar,yarınlar...Sizleri unutmak mümkün mü?Doğan her bebeğe süt,mama ve bez yardımı yapılacak.

9.Yaşlılarımıza,özürlülerimize ve emeklilerimize şehir içi servisler tamamen ücretsiz.

10.Mahallemizde ağaç dikmek zorunlu,görev süremiz bitince hatıra ormanı oluşturarak bunu gelenek haline getireceğim.

11.Kahvehanelerin kiralarını üç yıl boyunca karşılayacağım ve tüm yolcularımıza çay,kahve,meşrubat servisleri yaz-kış,sabah-akşam demeden ikramda bulunacağız.

12.Mahallemizden uzakta okuyan öğrencilerimizin öğle yemekleri bizden.

Seçilirsem ayvayı yedim...

02 Ocak 2024 1-2 dakika 404 öyküsü var.
Yorumlar