Namazda Aklıma Geldi

Bizim mahallede bir hacı dede vardı. Sene 2004' de rahmetlik oldu. Bu hacı dede yıllar önce hacca gitmiş. Sefa ile Merve arasında dolaşırken gözyaşları içinde yüce Allah'a şöyle dua etmiş :

- Yarabbi, bana imkân ver ki şu anda bulunduğum Sefa tepesi' nin adıyla bir cami yaptırayım.

Allah da bu içten edilen duasını kabul etti.

Oturduğumuz mahallenin adı sefa mahallesiydi. Hacı dedenin eviyle bizim ev yakındı. Aramızda dört ev vardı sadece. Evine yakın büyük bir arsa satın aldı. Niyeti buraya sefa camisi yapmaktı. Nitekim de sene 1994' de caminin temeli atıldı. Önce minaresi, sonra iki katıydı derken peyderpey ne zahmetlerle ordan burdan para toplayarak ortaya güzel bir cami çıkardı. Allah ondan razı oksun. Mekânı cennet olsun. 

Bu hacı dede, pipoyu çok severdi. Sigara içmez, pipo içerdi durmadan. Bir gün camide öğle namazını kılmış, dışarı çıkacaktık. Hemen birden bire bana karadeniz şivesiyle :

- Uy Enes uşağum. Bibomun nerede oldiği namazda akluma celdu. Bizum evun bencerenun önüne birakmişdum. Yörü git, onu bağa getü bakayum. Eğer doğri namaz kılsaydum, bibom akluma celmeyecektu.

Ara sıra piposunu böyle kaybederdi hacı dede. Bulana kadar hep düşünürdü, bu nerde diye. Bu defa namazda düşünüp aklına gelmişti. Beni de çok severdi. Zamanında sefa camisinde müezzinlik ettiğimden, sen artık benim sağ kolumsun. Tüm işlerimde yardımcım ol derdi hep bana. Ben o zaman yeni liseyi bitirmiş, boşa çıkmış birisiydim. İşim gücüm yoktu. Hatta kadrolu bir imam gelene kadar fahri imamlık yapıp vakit namazlarını kıldırıyordum. Allah kabul etsin. Taa o yıllarda hacı dedeyle nice anılarımız, hatıralarımız olmuştu. Hey gidi günler hey !

27.03.2023



27 Mart 2023 1-2 dakika 90 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar