Nerede Kuvayi Milliye İnancı

Amerika'nın bir köyüne saldırı olsa ''Amerika birleşik'' devleti hemen tüm donanımıyla savaşı başlatır.

Biz de neler oluyor da bir köy basılıyor bu baskından devletin haberi olmuyor... İstikbarat yok, yada başka şeyler oluyor.

Bu gün uzaydan teröristlerin görüldüğü bir teknoloji çağında bizde ki bu acizlik nedir?
Gece görüş gözlükleri. Nere de insan hisseden ve haber veren teknoloji. Daha bir sürü saymakla bitmeyecek kolaylıklar varken bu ne acizlik....

Karakollar, teröristin çok kolay avlayacağı şekilde yapılmış. Mermiyi içine geçirecek prefabrik binalar. Sanki avlanılmak için sahte bir kafes. Mehmedimi de yem bırakan zihniyet.

Bizim ülkemizde, nerelerden geldikleri belli olan bu teröristlere. Bu bölgelerde geniş istihbarat ve teknolojiyle tedbir almak bu yüzyılda bu kadar zor mu... Artık bu konuda ülkenin ve politikacıların ne yapması gerekiyor bilmiyorum ama acil bir politka izlemeleri gerektiği kesin.

Baskına uğrayan köyde yardıma köylü gelse sabaha teröristlerin leşi bulunurdu.
Nerede Kuvayi Milliye inancı, davası nerde Atamın izi.......

İşte yurdumun gerçekleri PKK köyünü beklemek için askeri dikiyor, başına çok güvenilirmiş gibi bir
kulübe veriyor. Sonrada aslana diyor ki alsana emanet.....

Bir çok doğu köyü böyle Kurda Kuzu emanet ediyorsun......Sonrada Devletim diyorsun milletim diyorsun...

Teröristlerin köyünde sınır beklemeye giden, bu ülkenin mert evlatlarından biri. Evli birde çocukları olacak. Köyün muhtarı bu askerin evinin krokisini veriyor uzaktan bombalanacak. Durdukları evde bir sığınak. Sabah kalkıyorlar ki muhtarın evi vurulmuş...Şu anda annenin olumsuz şartların etkisiyle sakat doğurduğu çocuk on yaşında....

01 Mayıs 2010 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Sizi içtenlikle kutluyorum değerli kardeşim. İşte görmek istediğimiz duyarlı yürekler böyle çarpmalıdır. Bu ülkenin, bu CUMHURİYET'in gerçek sahipleri, kadın olsun; erkek olsun farketmez. Önemli olan yüreklerin bu duyguyla, bu aşkla, bu cesaretle ve bu anlayışla çarpmasıdır. Çok önemli, üzerinde ciddiyetle durmamız gereken bir yazı yazmış, değerli bir çalışma sunmuş Tüay hanımefendi. İşte Türk kadınları bu düşüncelerinden ve tolumsal davranışlarından dolayı harikadır, elleri öpülesi ve baş tacı edilesidir. Tülay hanım çok değerli , güzel ve anlamlı bir örnektir, bu nedenle. Toplumumuzun gelişip aydınlanmasında, yaşamımızın değişip şekillenmesinde çok özge, çok önemli bir payı vardır kadınlarımızın. Bunu bilip hissedenlere ne mutlu. Ve onlar nekadar düzeyli, nekadar değerlidirler... gözlerimizde, gönüllerimizde.

    İçtenlikle, saygılarımla, esenlik dileklerimle kutluyorum sizi Tülay hanım. Kemal Polat