Neyimi Sevdin Benim

Nasıl ifade ediyorsun yaşama kendini? Teslimiyet var mı özünde? Bunu söylediğinde yürümeyi yeni öğrenen çocuklar gibi tökezledim bir anda. Ne demekti şimdi bu? Akıl oyunları mı oynayacağız yoksa bir birimizi tanımak için falcılara mı gideceğiz bu yaştan sonra? İnsan sevince ayrıntıya pek girmek istemez. Sonuçta seviyorsan eh artık fedakarlık yapacağını da tahahhüt ediyorsun demektir. İllede tescil belgesi almaya gerek var mı birilerinden? Ki sende bilirsin ki sözümü kolay kolay yalanla itibarsızlaştırmam.
Onu sormadım sana, hem seni takiyye yapıyorsun diye bir iddiada bulunmadım. Basit bir soru sordum. Kimliğinle mi yoksa kişiliğinle mi saygı görüyorsun insanlardan bunu öğrenmek istedim senden. Emanete sadakatli olanlardan mısın fırsatını bulduğunda ayran gönüllü olduğunu etrafa göstermeyi mağfiret sayanlardanmısın hepsi bu büyütme o kadar. Kadınlar diyorum hediyesi değil mi Allah ın erkeklere? Sen hediyeye emanetçi gibi mi davranırsın yoksa sahiplenir misin? Seni tanımamın başka bir yolu varsa göster. Bir ömür harcanmaya değer misin bilmem lazım.
Hiç böyle düşünmemiştim Ayfer. İlişkileri bir sofraya benzettim bunca yıl. Eğer sofrada aradığını bulamazsan farklı adaylar arardım. Yetinmeyi ve kanaat etmeyi aklımın ardına iterdim. Bana san ki yaşadığım hayatı batan bir gemi olduğunu söylemeye çalışıyorsun. Yardım edecek birisini bulmam için buna değer olmam lazım diyorsun. Sanırım bunun başıma gelmesini istemezdim. Kendimi farklı bir şey gibi anlatmıyorum veremeyeceğim sözleri bedava bile olsa söylemiyorum.
Daha basit bir şey sorsam seni sıkar mıyım bilemiyorum ama madem beni kadının olarak yaşayıp ölmek istiyorsun benim de bunu hazzetmeme müsade et. Sana değer miyim ben? Senin neyini sevmeliyim ki hataları kusur değil lütüf sayayım? Bedeninde her istediğimi bulabilirim belki ya yüreğinde? Liseliler gibi değilsindir İnşallah çünkü pek çok erkek yarını düşünmez. Canı neyi yapmak istiyorsa odur onun için karşısındaki. Figuranmışcasına boyun eğdirmeye çalışır her yaptığına. Bende neyi arıyorsun Özgür bana bunu izah edemezsen sana nasıl güvenebilirim kendime haksızlık değil mi bu şekilde razı olmam sana?
Anladım. Seni sevici olarak tarif edemem bu sana bakış açımı hemcinslerimin yaptığına benzer şekilde imalı konuşmak çözüm değil sorun çıkartır. Senin neyini sevdiğim sorusu gerçekten hiç düşünmedim ama senden beklentilerim çocuğumun anası, sokakta karım, yatakta fahişem mantığından uzak. Dadılıkta beklemiyorum dağınıklığımı düzeltecek hiç bir aksiliğime ses çıkartmayacak ya da her istediğimi yapmak için didinen birini aramıyorum.
Yani haritayla çizmedim sınırlarını. Aldatmak bile hak olarak görenlerdenim. O bir ihanet olarak algılanmamalı ben ceza ile mukayese edilmesi taraftarıyım. Eğer insan terketmek istese bunu pekala sorgusuz sualsiz yapabilir ve karşı tarafın yapacağı fazla da birşey yok eğer ki çok bir cazibesi yoksa. Sakın tensel heyecan olarak algılama son cümlemi. Sözü masal gibidir inanmak istersin, yüzü güneş gibidir bakmak istersin, teni toprak gibidir kalmak istersin, kuvveti ölçülemez ama bir sözünle çözülüverir ehlileşir sen konuşunca. Hem sevgili olur ondan hem koca hem baba. Başka türlü basarsın tekmeyi canın sinek ısırması kadar dahi yanmaz. Öyle değil mi?
Ben umduğunu bulmanı istiyorum bende. Keşke yerine işte demeni ümit ediyorum. Sıradan birisi gibi olmaya dayanamam kalbinde. İstanbul nasıl fatihin olmuşsa sende yalnız benim ol. Öldükten sonra nem kaldıysa gözü olan alsın, lakin sen kaldıysan mahşere bıraktığım gibi gel kafi. Canım senden başkasını çekmezken elim senden, başkasına haramken, kalbim bir tek seninle huzurluyken hiç uzakta aramam saadeti.
Neyini sevmedim ki senin Ayfer? Annem ile tanıştığınız o günü nasıl unutabilirim. Annem sayısını bile unutmuştur gelenlerin. Hepsi annen çok şeker bir kadın diye başladılar sevmeye. Ama şizofren olduğunu öğrendiklerinde etekleri tutuşmuştu bunu hemen hastaneye gönder yoksa bu ilişki nanay. Aslında itiraf etmeliyim ki annemin hastalığı olmasaydı kim bilir ne kadar yanlış bir evliliğin esiri olacaktım. Onu gördüğünde bana söylediğin ilk sözü hiç unutmuyorum. Beni tanıştırırsan bu evden gelini olarak çıkarım haberin olsun. Onun sıkıntısıyla yüzleştiğinde diğerleri gibi bana şantaj yapmadın. Elimi tutup o senin annen bunu kimse bilmemeli ve hep aramızda bir sır olarak kalacak dediğinde ağladığımı söylemedim onun dizleri dibinde. Oysa kendi akrabaları dahi dışlamıştı. Hep şunu söylerdi Allah sizi sevdiğinize yaklaştırsın. Gram isyan etmedi, beddua hiç işitmedim ağzından. Son nefesini bile isteler red edemez verirdi inan. Masal da olsa hadi canım sende dersin. Ama sen demedin.
Biliyorum sözlerim uzadıkça uzuyor. Senin gibi kaç tane varsa bu dünya için o kadar ümitliyim. Bir tanem insanlar konuştuklarıyla değer görür yaptıklarıyla ölümsüzleşir. İnsanları tanımak için tenlerine bakarsan kendini yakarsın, bir imdat dilediğinde eyvah diyorsa selametle. Kan bağışı bile yapmayan bir insan ömrünü nasıl bağışlasın ki? Çocuklar büyüdü artık onlarda yutmaz bu yalanı.
Peki sen ne yaptın? Yapmaz olaydın dediğim hiç bir hareketine şahit olmadım. Buda onlar gibi son sözüne limon sıkıyor demedim. Ne zaman seni yalnız bulsam dua ediyorsun. O iki dudağının arasına layık olmadıktan sonra neme lazım böyle aşk?
Namaz kılıyorum demiştin? Evet eğer secde etmeseydim isyan ederdim demiştin yanlış hatırlamıyorum değil mi bununla neyi kastetmiştin açabilir misin özel değil ise? Merak ediyorum pek çok isan ibadet ediyor ama davranışlarına baktığında taban tabana zıt bir hayat yaşıyorlar.
Bir tanem önce şunu belirteyim eğer bundan rahatsızlık duyuyorsan aramızdaki yakınlaşmaya engel değil tam tersi beni sana daha çok yakınlaştırıyor. İnsan sevdiğiyle beraber olmak ister. Ve bunu en basit bir şekilde göstermek kimseye zarar vermez. Secde bir aşk hareketi diye duymuştum nasıl ki öpüşmek aynı hazzı veriyorsa teslimiyetimi, acizliğimin farkında olmam beni olaylara bakarken daha şuurlu davranmaya sevk ediyor. Ani tepkilerimi kontrol edebiliyorum. İbadet bana güç veriyor. Hatta bizi yaradan bir ayetinde ne az şükrediyorsunuz diyerek biraz daha özümüze uygun hareket etmeye davet ediyor. Allahın gör dediği yerden bakmasaydım bende bahsettiğin kızlar gibi kusuru suç sayıp seni terkedecektim. Ancak bunu fırsat olarak gördüm ve hem anneni hem seni birlikte kabullendim. Eğer Okumasaydım yorumumla hem seni kaybedecektim hem ilahi sınavda tökezleyecektim. Az önce bir şey söylemiştin unutmadıysan imdat dediğinde eyvah diyorsa hayır gelmez o yürekten. Yarın ne olacağı belli değilken ben gitmeyi kendime hak görmedim. Anlıyorsun değil mi?

05 Ekim 2012 6-7 dakika 3 öyküsü var.
Yorumlar