Nöbette Kalbim

Kızıllık düşmüş akşamın bağrına..Yıldızlar, büyük küçük demeden dizilmiş yanyana..Hepsinin tek bir meşgalesi var..O da ışık saçmak etrafına..Hep gündüzü sevmek de neymiş?..Kim demiş kızıl bir akşamın sevilmeyeceğini?..En büyük aşklar, akşamın kızıllığında gizlenmiş..Ateş böcekleri seyirde, tıpkı yıldızlar gibi..Onlar da bir yanıp, bir sönmekte..Hepsinden azade bir kalp var, işte orada..O da yıldızlar ve ateş böcekleri kadar gamlı, O da ışığın derdinde..O da yıldızlar kadar ümitli, ateş böcekleri kadar ateş saçmakta yüreği..Orada, bir kalp var kimseler bilmez..Her kalp kadar içli, sevdiğine kavuşmak için kalbi nöbette..
...

Kışlardan geçmeyen yüreğe yürek denmezmiş..Akşamı olmayan sabahın kıymeti bilinmezmiş..Kısaymış çünkü akşamsız sabahların ömrü..Hep sabahı isteyen insanların hem sabrı..Ve hem darmış gönülleri..Hırstan, görünmez olmuş duvarları..Örülmüş gizli ağlarıyla, ışık almaz olmuş ruhları..Oysa ışık, yıldızlar kadar yakınmış her yüreğe..Oysa ateş böcekleri gibi görülmeyi beklermiş bir yanıp bir sönerken..

"Cefasız erilmeyen bir noktadır aşk..Sonu sonsuzlukla biten, üç noktadır aşk..Kavuşmak için akşamlar gerek..Kızıl bir oktan, ceylan masumiyetiyle ansızın kurban olmak gerek onun yolunda..Sevgiliden gelecekse ok ne ala..Bir çift iri göz var işte orada..Bir damla mutluluk yaşıyla, sevgiliye ağlamakta..Nöbette kalbiyle yatmış yere..Gel! sesini bekler, vuslata dakikalar kala..Sızı içinde sanırsın görsen halini..O neşeyle, güzeL sonlara dakika saymakta"..

Nöbette kalpler, kurulmuş saatlere benzer..Her tik-tak sesinde birbirine çarpar..Durdurak bilmez onlar..Saati bilinmeyen buluşmalar için, akar her saniye birbirine, taşar her saat bilinmeyene.. iki yürek arasında, kurulu bir köprü gibi bağları..Yıldırmaz onları, hayatın gizli ağları..Saftır yürekleri, aşktan gelir bilek güçleri..Zamana hapsetmek haksızlık olur aşıkları..Onların nöbeti, hep sonsuzluğa..

"Kalbim nöbette her dem..Dalından uçacak kuş misali beklemekteyim olanları..Durdurmak imkansız bilirim zamanı..Artık saatleri sonsuzluğa ayarlamalı..Her anını mutlulukla doldurmak imkansız şu alemde..Asıl mutluluk; sevginin, sevgilinin değerini bilmekte"..
...

Kalbi nöbette olanların dostluğu ötelere benzer..Günahkardır halleri dışardan..Beğenmez onları dışardan bakan..Aşıklar bilinmez bu yüzden çoğu zaman..Hor görülüp, asılır zihinlerde..Gzlidir aşıklık halleri, istenmez mecnunlar hiçbir yerde..Çölller değil düşünülse onların mekanı..Aşıklar, toplumun can damarı..Onlar sevgi ırmağı görene..Yine de söz anlatmak zordur, laftan anlamayana..Aşk dediğin laftır der geçer aşksızlar..Lafla, sözün farkını bilmezler oysa biraz muhabbet açılsa..Her konuda bilgi sahibi olmak götürmez kişiyi hedefe..Aşkla pişmiş bir yürek ister, bilgiyi her yere götürmek bile..Kalbi hamallardan olmak yaraşmaz bize..Menfaat için yanaşmak dostlara, güzellik katmaz yüreğimize..

Bu yüzden bilinmez ötede kimin hali nicedir?..Sevapkar gördüklerimiz iyice midir?..Aşkla yıkanmamış yürekler, arınmış mı gururdan, kibirden yeterince?..Yoksa aldırmadan hala, cimrice sarılmakta mı yalnız kendine?..Sadece ben diyen yüreklerden olmamak için, günahkar olmayı seçtim..Sevince ben de yürekten, şimdi her dem nöbette kalbim..

18 Mayıs 2011 3-4 dakika 74 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar