Öğrencilik

Öğrencilik yılları unutulur mu? Unutulmaz.Sene 2003 Hisarcık Çokprogramlı Lisesi'den(şimdiki ismi Anadolu Öğretmenlik Lisesi galiba) mezun oldum ve o yıl girdiğim üniversite sınavında başarısız oldum.Aslında başarızlık da sayılmazdı girdiğim bütün sınavlarda iki yıllık bölümleri kazanmışımdır hep ancak konu komşunun:

"İki yıl okuyup da ne olacaksın,oralardan bir iş çıkmaz boşuna hem paranı hem hem zamanını harcama!"demeleri hem benim hem de rahmetli babamın fikrini değiştirdi çare,dershaneye gidip yeniden hazırlanmak ama hangi parayla? Babam çiftçilikle uğraşıyor ve kıt kanaat geçiniyoruz,düzenli bir maaşı yok.O yıllarda dershane ücretleri 1100 lira, ev kiraları ise 400, bizim için çok para.

Emrah diye bir arkadaşım var onun ailesinin maddi durumu benimkinden iyi,babası köyümüzün kahvehanesini işletiyor.O gidecek ben gidemeyeceğim,insanın hayalleri o ergenlik dönemlerinde kalbinden daha değerlidir.Sıkıntılı günlerimin miladı,teyzemin sözleri olmuştu:

"Sen de git!"

Kendisine Allah'tan uzun ömürler diliyorum,o yılki tüm masraflarımı teyzem karşıladı;teyze,anne yarısıdır diye boşuna dememişler ve hayatım boyunca teyzemin bu iyiliğini unutmayacağım.

Amansız bir hastalığa yakalandı teyzem ve uzun zamandır tedavi görüyor;çok genç yaşta eşi vefat edince dul kalmış ve bir daha evliliği düşünmemiş,çocuğu olmamış.Eli çok açıktır gördüğü her çocuğa harçlık vermeden geçmez.

08 Ocak 2024 1-2 dakika 404 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar