Okul Sevgisi

Okumayı ve yazmayı sevdiğim kadar hiçbir şeyi sevmedim bu dünyada;aklın,bilimin ve kelimelerin gücüne inanıyorum.Lise yıllarımda kitapların hep arka kapaklarına bir şeyler karalardım ve farklı bir ders çalışma proğramın vardı benim,bazı arkadaşlarımız rehber öğretmenine gider ders çalışma planı hazırlardı ama notları da benimkilerden düşüktü.Saçma gelirdi bana o yıllarda matematikten 100 soru çöz,fizikten 100,edebiyattan daha fazla,kitap oku...

Ben de istediğim dersten istediğim kadar soru çözerdim hep gece yirmi ikiden sonra yatağımın üzerinde ve kitaplarımı da yastığımın altına koyardım o yüzden kitap sevgisi rüyalarıma girdiği gibi hücrelerime dek işlemiştir.

"Bir üniversite yeter,ikincisi de neymiş?"diye düşünürdüm fikrimi değiştirip geçen hafta ikinci üniversite kapsamında insan kaynakları yönetimi bölümüne kaydoldum. Sırada yüksek lisans var inşallah.

O sabah erkenden kalkarak büronun yolunu tuttum ve bizim il ve ilçe arası 77 km,bir buçuk saat sürüyor.Açıköğretimin büroları büyükşehirlerin ilçelerinde neden yok mesala,sınav merkezleri neden hala illerde yapılıyor?Şuanda il olma özelliğini kazanmış ancak çeşitli sebeblerle il yapılmayan onlarca ilçelerimiz var.

Dört katlı bir apartmanın alt katında bizim açıköğretim bürosu,gittiğimde in cin top oynuyordu,sağıma soluma baktım çok üzüldüm.Büronun iki tarafında internet kafe vardı bundan beş yıl önce,kayıt günleri tıklım tıklım olurdu,vesikalık fotoğraf mecburiydi hatta aralarında tatlı bir rekabete girişirlerdi:

"Beş fotoğraf yirmi lira."

"Altı fotoğraf yirmi lira."

Egem,Murat ve İlkumut yayınlarının bulunduğu bir kitapevi vardı,o da kapanmış...Elimize broşür tutuştururlar ve kitap almak için bizi ikna ederlerdi:

"Yeni basım tüm sorular güncel."

"Bu kitap sayesinde okulunuzu uzatmadan kolaylıkla bitirebilirsiniz;konu özeti,alıştırma soruları ve çıkmış tüm sorular.."

Anlatmak istediğim apayrı bir sektördü bunlar şimdi derslere ait tüm materyaler Anadolu mobilde,istediğimiz zaman istediğimiz yerden derslerimize ulaşabiliyoruz.

Yaşınız kaç olursa olsun,içinizdeki çocuksu duyguları sakın öldürmeyin! Anayasanın 42. maddesi şöyle der:

"Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.Eğitim ve öğretim,Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda,çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre,Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır."

27 Ekim 2023 2-3 dakika 406 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar