Okumam Yazmam Yok Ama Gayseriliyim ( 2 )

Tamer, merak uyandıracak bir ses tonuyla; ? Yazık olacak, çokta şanslıydı.? Diye hayıflandı.
Hasan Amca, konuşulanlardan bir şey anlamayıp daha da meraklanarak; ? Evladım hayırdır ne şansı?? diyerek sordu.
Söze hemen Aynur girerek; ?Amcacığım, komşunuz Zeliha Hanıma firmamız çekilişinden ödül çıkmıştı. Biz de onu teslim etmek için taa İstanbul'dan buralara kadar gelmiştik, ama maalesef onu bulamıyoruz.?
Hasan Amca, bu ödül lafını duyunca daha da heyecanlandı, meraklandı ve hemen sordu;
? Evladım bu ödülden bana da çıkmaz mı??
Tamer hafif bir gülücük atarak lafa girdi;
? Amcacığım bu bizim şirketin hediye çekilişiydi. Patron mutlaka sahibine teslim edin dedi. Bizim de mutlaka O Teyzeye teslim etmemiz gerekiyor?
Bu sırada Hasan Amcanın eşi Saliha Hanım odaya girdi. "Hoş geldiniz, nasılsınız çocuklar" diyerek, bunlarda kim der gibi eşinin gözlerine baktı. Bu bakıştan eşinin ne sorduğunu hisseden Hasan Amca hemen eşine;
? Hanım, bu bey oğlum ve hanım kızım, Zeliha komşu için taa İstanbul'dan gelmişler, ona ödül çıkmış onu teslim edeceklermiş.?

Diye eşine gerekli açıklamayı yaptı. Saliha Hanım; ?Zeliha, Oğlunun yanına gitti? derken Hasan amca sözünü keserek ? bende söyledim. Hanım, misafirlerimize çay kahve bir şeyler ikram et ? dedi.

Tamer ve Aynur aynı anda, zahmet etmeyin bizim kalkmamız lazım dese de Hasan Amca ?dan kurtuluşlarının olmadığını biliyorlardı.
Aynur, Tamer Beye dönerek; ? Ödülü Hasan Amcama versek, buraya kadar geldik. Ha komşusu olmuş ha burası ne fark eder sonuçta buraya, Kayseri'ye verilmiş olacak?
Bu sözler Hasan Amcanın gözlerini biraz daha açtı;
?Aslında doğru canım, ha komşumuz, ha biz ne fark eder ki, bizim komşumuzla aramızda sen ben olmaz zaten yinede siz bilirsiniz?
Tamer;
? Aynur Hanım, bu nasıl olacak, şirketi arayıp sormamız lazım. Dur ben bir arayıp sorayım? diyerek cep telefonunu çıkarıp aramaya başladı.
Karşısına çıkana durumu izah etti. Karşıda ki ona bir şeyler anlatıyordu. Tamer; ?Efendim ödülü vereceğimiz kadın yok bulamıyoruz, çok iyi bir komşusu var ona vermeyi düşünüyoruz. Ne dersiniz?? Hasan Amca Tamer'e müdahale ederek; ?evladım, onlar bir aile gibi sayılırlarmış aralarında yabancılık yokmuş söyle? diyerek kendisine verilmesi için çaba harcıyordu.
? Tamer, tamam efendim komşusuna veriyoruz? diyerek telefonu kapattı. Ve ; ?Amcacığım müjdemi ver çok şanslısın nasip seninmiş ödülü sana vermemize onay verdiler?
Hasan Amca bu habere çok sevinmişti. Eşi bu sırada kahveleri ikram etmiş, yanına da oturuyordu. Bu ödül lafından sonra sonra Hasan amca daha da heyecanlanarak ;

? Hanım çocuklar acıkmışlardır. Onlara bir sofra hazırla, ben bu çocukları çok sevdim hep birlikte bir yemek yiyelim. Bu arada Tamer oğlum, bu ödül neydi merak ettim de...?
? Amcacığım ödül çok büyük değil ama yinede işinize yarar herhalde, büyük bir buzdolabı?
Bu ödülü duyunca hemen mutfakta yemek hazırlayan eşine seslendi; ? Hanım Hanım müjde bir buzdolabı çıktı ödül bize veriliyor.? Oğlanın çeyiz buzdolabı çıktı? diyerek mutluluğunu eşiyle paylaştı.
En küçük oğlu nişanlıydı. Maraş' ta öğretmenlik yapıyordu. Bu yaz düğünü olacağı
içi onun çeyiz hazırlıklarını yapıyorlardı. Böylece ailede bekar kimse kalmamış olacak,yuvasındaki tüm yavru kuşları uçurmuş olacaktı.
Aynur; ? Amcacığım yalnız bir küçük şartımız var? diye söze başladı. Hasan Amca, gözlerini Aynur'a çevirerek, ne şartı der gibi baktı.
Aynur sözüne kısa bir duraksamadan sonra kaldığı yerden devam etti. ? Amcacığım bu ödülü almanız için, şirketimiz ürünü bir iki küçük ev aleti var onları satın almanız gerekiyor.?
? Tamam kızım hangi ürünse alırım ne olacak canım, kaç lira bu ürün??
Tamer Aynur'dan önce cevap verdi. ? Fazla pahalı değil Amacıcığım 750 TL?
?Ama benim üzerimde o kadar para yok evladım. Çıksa çıksa Ancak 250 TL çıkar. Ha eğer kabul ederseniz 2 tanede cumhuriyet altını var?
Aynur ? Ne demek amcacığım tabi ki kabul ederiz. Seni çok sevdim. Bu ödülü sana vermek istiyoruz.? diye gülümseyerek samimiyetini pekiştirdi.

Devamı var...

23 Eylül 2009 3-4 dakika 36 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Demek ne farkeder ham komsumuz ha biz ..Bak bak bide kayserli verir midermişim hiç komsusuna😆😊