Okumam Yazmam Yok Ama Gayseriliyim ( 3) Son

Hasan Amca, bu durumdan çok memnun olmuştu. Tamer ve Aynur'a iltifat üstüne iltifat yapıyordu. ? Sizler çok iyi birisiniz. Allah razı olsun Hızır gibi yetiştiniz, Zaten sizi görünce kendi kendime dedim ki; yüzlerinden çok iyi birileri olduğu anlaşılıyor. Ne uyumlu karı kocalar... sizler gibi iyi insanlar olduğu müddetçe, bu memleketin sırtı yere gelmez. Başka bir ihtiyacınız var mı?? Bu iltifatların sonu gelmiyor, hatta bazen eşine sesleniyor ? Hanımm çabuk ol çocuklar acıkmışlardır.?
Aslında Hasan Amca'nın bu durumu sadece ödül için de değildi. Herkese aynı ilgiyi misafirperverliği gösterirdi. Tabi ödül olayı olunca işin rengi daha da değişmişti.

Tamer çantasından bir dosya çıkararak Hasan Amca'ya uzattı;
? Amcacığım bu ödülü almanız için, doldurmanız gereken küçük bir evrak var. Altındaki şartları okuyun ve imzalayın lütfen.?
Hasan Amca'nın okuma ? yazması yoktu. Hiç bozgunculuğa vermeden, yüzünde güller açmış bir edayla;
? Evladım okumam ? yazmam yok ama evel Allah Gayseriliyim. İmzalarım tabi?
Diyerek espiriyle birlikte imzayı attı. Hep birlikte kahkahalar atıldı. Saliha Hanım mutfaktan sesleniyordu; ? Hayırdır cennetle mi müjdelendiniz, maşallah neşeniz yerinde?

Tamer; ? Amca, biliriz Kayserilileri tanıdığımız çok arkadaşımız var. Hepsi de adınıza layıklar maşallah?

Saliha Hanım, yemeği hazırlamış, içeri sesleniyordu; ? Haydi buyurun sofra hazır. Kuru yoğan Allah ne verdiyse yiyelim?

Hep birlikte yemekler afiyetle yenir. Karşılıklı şakalar, espiriler yapılır. Tamer saatine bakar ? oo çok geç olmuş, daha uğramamız gereken yerler var. Aynur Hanım biz kalkalım. Amcacığım, size şimdilik firmanın tanıtım amaçlı küçük ev aletleri ürününü verelim. Aynur Hanım arabadan ürünleri getirir misiniz lütfen?
? Tamam şimdi hemen getiriyorum.?
Hasan Amca; ? Buzdolabı ne zaman gelecek, uzun sürer mi gelmesi??
Tamer;
? Hayır amcacığım uzun sürmez. Buzdolabını da diğer arkadaşlar getirecekler. Araba küçük olduğu için biz getiremedik. ? diyerek Aynur'un getirdiği iki küçük ev aletini uzattı.
Aynur? Amcacığım ve Teyzeciğim bize artık müsaade kalkmamız lazım. Sizler gibi iyi insanlar çok az bulunur. Fırsatım olursa mutlaka sizi ziyarete geleceğim.? Deyip Saliha Hanımın elini öptü. Sımsıkı sarıldı.
Bu sırada Hasan Amca ; ?Çocuklar böyle olmadı daha çay içmedik, ben bunu saymıyorum mutlaka yine bekliyorum. Kusurumuza bakmayın. Hanım parayla 2 cumhuriyet altınını getir çabuk unutmadan verelim?
Hep birlikte arabanın yanına kadar indiler. Tamer çok şanslı olduklarını, tekrar belirterek en kısa zamanda buzdolaplarının teslim edileceğini yineledi..
Hasan Amca; ?Evladım, bir telefon numarası verseniz de aksilik olursa arasak. Hem ben sizleri çok sevdim ara sıra sesinizi duymak isterim?
Aynur; ?Tamam amcacığım ben size bizzat kendi cep telefonu numaramı vereyim. Bir sıkıntı olursa ararsınız.?

Son vedalaşmamalar da yapılarak eller sallandı. Her iki tarafında yüzlerinde güller açıyordu. Hasan Amca, eşine ; ? ne iyi çocuklar içim çok ısındı , böylece oğlanın buzdolabı eksiğini de tamamlamış olduk.?

Eve çıkarak müjdeyi ortanca kızları Zeynep' e, telefonla haber vermek istediler. Saliha Hanım; ? Bey, sen ara benim mutfağa geçmem lazım? diyerek mutfağa doğru yürüdü.
Hasan Amca büyük bir sevinçle telefonun tuşlarına basmaya başladı.
? Kızım müjde müjde , bize ödül çıktı. Size de bir şey çıktı mı??
Zeynep ; ? Baba siz de mi? Eyvah! Keşke daha önce ben arasaydım.?
? Kızım ne eyvah! ne araması niçin sevinmiyorsun. İnsan babasına çıkan ödüle sevinmez mi??
? Baba, sizi de dolandırmışlar, size gelenler bugün ilçede kaç kişiyi dolandırmış, galiba son kurbanları da siz oldunuz. Niçin düşünmeden böyle bir şeye inanırsınız. Ahh babacığım, iyi niyetli babacığım.?
Hasan Amca beyninden vurulmuşa dönmüş. Sanki nutku durmuştu. Sesi kısılır çıkmaz, telefonu kapatır. Eşi, ses gelmeyince merakla oturma odasına gelir. Baksa ki eşinin benzi sararmış. Öylece duruyor. bir şeylerin ters gittiğini hemen anlar,; ? Bey ne oldu hayırdır.?
? Sorma hanım bizi dolandırmışlar, hem de iyi dolandırdılar. Ben şuraya uzanayım. Sende polis karakolunu bir ara haber et. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum?

Saliha Hanım heyecanla polis karakolunu arar. Durumu Haber verir. Görevli polis; ? Siz de mi? Be ablacığım niçin öylelerine hemen inanırsınız, bugün sizin gibi kaç kişiyi dolandırmışlar, ekip peşlerine düştü. Yakalarsak haber ederiz size?

Hasan Amca kanepeye uzanmış olanları düşünüyor. ?Nasıl kanarsın be adam, hiç mi akıl yok sende, bu yaşa kadar böyle bir şey başıma gelmemişti. Bu yaştan sonra bunu da gördük.? Diyerek hayıflandı. Giden paraya üzülmüyordu. Attığı imzaya üzülüyordu. Bekli de yüklü miktarda borç senedi imzalatmışlardı. Bu sorular, kafasını kemiriyordu.

Ve bir ara ?heyy Gayserili, demek okuman yazman yok ama Gayserilisin? diyerek acıyla karışık gülmeye çalıştı...

Son.

Not: Bu olay tamamen gerçek olup, kahramanların isimleri değiştirilmiştir. Bir Gayserili olarak üzgünüm elbette....

28 Eylül 2009 4-5 dakika 36 öyküsü var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Vallahi dedim pes hiç yakısmamıs gayseriliye Ellerine sağlık mustafa bey cok güzel bir anlatımdı...final gercekten iyiydi.

  • 14 yıl önce

    Insanin inanisi gelmiyor,üzülerek okudum.Kaleminize ve yüreginize saglik.