Ölümcül Macera

Doğuda askerliğini yapan yirmi yaşında ki bir gencin hikâyesi. ''Siz kâbusta diye bilirsiniz''. Yüksek bir dağın üzerine kurulmuş karargâhta askerlik yaparken, askeriyenin içine ''sızmış PKK'' gece kalkıp nöbet bekleyen askerin boğazını kesip bir şey olmamış gibi gidip ranzasına yatıyor. Anlaşılmıyor tabi, dışarıdan müdahale var zannediliyor..Dışarıdan içeri girmekte olanaksız .

Bir gün operasyona çıkan bir gurup askerin içinde henüz yirmisinde olan bu vatan evlatları kamp kuruyorlar ve siper alıyorlar. Sabah oluyor, gözünü açtığında çadırdaki diğer askerin boğazı kesilmiş.......yorum okuyucuya kalsın...siz olsaydınız ne olurdu.

Türkiye'de gençlik rahat yetiştiği için, doğunun şartları çok ağır geliyor, Askerlik sağ salim bittiğinde memlekete döndüğünde de psikolojik depresyon başlıyor...Tabi bu asker görevini yaptı bundan sonrası çokta önemli değil.....kimsenin umurunda değil ne vatanın nede biz milletin....

2010
Salı sabahı kahvaltı haberi...
Doğuda askerliğini bitirip dönen A.Y intihar etti. Ankara'da kaldırıldığı hastanede vefat etti. Şehit diye gelen birçok askerler 'ortama' dayanamayıp intihar ettiği de cabası.

Ülkem, vatandaşım diyenlere sesleniyorum. Askeriyede neler olduğu giz muamma. Görevini bitiren doğudan geldikten sonra kafayı yiyor ''bize böyle neler oluyor''....

02 Mayıs 2010 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Ne doğru bir konu seçmişin can hak veriyorum bu konuda sana...