Otobüs Gelmeyince

Sabahın körü diyeceğim bu seferde körlere ayıp olacak, sabahın görmeyen bir zamanı desem, belki biraz daha yumuşak olacaktır illa ki... Heyoooo duraktayım diye sevinirken, bekle bekle, ağaç ol durumuna geldim neredeyse... İyi de dallarımda yok ki kimse anlamaz ağaç olduğumu ve saatlerdir burada beklediğimi...

Offf ben canıtez adamım, bu kadar bekleyemem. Binerim çantama, çanta deyip geçmeyin Bond çanta,, Bonde derken James olanından tabi ki... Başka da Bond da var mı sanki? Hayır aynı soy adını taşıyan başka bir akrabası İngiliz Gizli Servisi MI-5 ya da MI-6 ya girmiş ise es kaza, aynı soy adında biri de vardır yaniiii, nasıl ama izahatım?

Uzatmayalım atladım Bond Çantama, uçuyorum Başkentin sokaklarında... Önce bir belediye otobüsünü tokatladım geçtim, şoför bey de mal mal baktı ben yanından Bond Çantama binmiş geçerken... Neredeyse yanda ki çınar ağacına toslayacaktı... Bond Çanta da güzel gidiyor, her ne kadar uçan halı kadar karizmatik bir ulaşım aracı olmasa da... Öbür durakta bekleyenlerin önünden geçerken, kadının biri elindeki çantasını düşürdü, adamın biriside sigarasını yuttu... Bense gülmekten ölecektim ki fikrimi değiştirip ''Yaşaman gerek ulan senin Ahmet'' dedim, içimden yüksek sesle...

Alçaktan gidiyorum, biraz yükselsem fena olmaz. O değil de havada yakıtım biterse bu seferde aşağıdaki arabaların ya da insanların üstüne düşerim, o da olmaz... Ne yakıtı yahu! Yakıt ile gitmiyor ki benim bu çantam... ''Ne ile gidiyor bu senin çantan?'' diye bir soru soracağınızı biliyordum. Ama heyecanlanmayın, bu sorunuza cevap vermeyeceğim, sır bu sır öyle hemen söylenir mi?

Hayır şimdi işe yerine böyle çantama binip de gittiğimi görünce herkesinde aklı tavana vuracak. Tavana vurması bir şey değilde, tavana vurup geri gelmezse birde o kötü işte... Ya arkadaşım, otobüs şirketlerinin sayın yöneticileri, beni bu kadar bekletmesenizde duraklarda, sizi beklerken ağaç olmasam da ben de çantama binip gitmesem iş yerine ya da bir yerlere... Hadi gittim çantama binip de yolda polis çevirmesine girsem, adama bana ''Çanta kullanma ehliyetin var mı?'' dese... Ben ne cevap vereceğim arkadaş memur beye? Allah aşkına söyleyin?

11 Şubat 2019 2-3 dakika 614 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar