Rakı Balık

Denize nazır bir mekanda , bir dilim beyaz peynir , ezme , haydari ve ızgaranın alevli tarafında pişmiş bir lüfer . Elbette yanında rakı aman aman keyfe bakın dostlar . Bir kadeh ve sohbetin tadı damağında kalması için sadık bir dost gerekir .
Gerek gün yorgunluğunu , gerekse hafta sonu stresini atalım , biraz da kafa dağıtalım deriz . Hele bir de dilimize dolanmış bir musiki eseri varsa , o gece sabah olsun istemeyiz . Denizden gelen dalga sesleri , yakamozdan aldığımız haz hiç bir servete değişilmez . Sohbet sohbeti açar , muhabbetler meylerden taşar . Masadaki dostlar eski dostlar ise kimlerden başlayıp , kimlere kadar uzanırız artık bilinmez . Sohbetin ortasında çekiştirecek birilerini mutlaka buluruz . Hep rakı sofralarında erkek muhabbeti derler bayanlar , bayan olarak bilemeyiz biz o muhabbetlerin derinliğini . Bizde rakı sofrasında kadın muhabbeti yaparız keyifle , kahkahalarla güler geçeriz . Balığımız geldiğinde rakı , balık , roka denklemine soğanda katık ederiz . Aslında rakının en güzel mezesi , muhabbettir . Sabahlara dek bitmez , bitirmeyiz meze bahanedir .
Saatler gece yarısını geçince , yavaş yavaş kıpırtılar başlar , hanım evden bekler , çocukta hasta idi denir , aslında hepsi bahanedir . Bitmesini hiç istemediğimiz muhabbetin bir şekilde bitirmek istenen bahaneleridir . Bir rakı , balık , roka sofrasının ardından vedalaşıp sessizce evimizin yolunu tutarız .

30 Haziran 2011 1-2 dakika 11 öyküsü var.
Yorumlar