Sahi Orda Mısın? (7)

Sahi orda mısın? Ben sana olan sevgimin ölümsüz olduğunu ispatlamak istiyorum müsadenle. Bunu söylemekle değil, yaşamakla, fedakârlıkla ve özveriyle gerçekleştirebileceğimi de biliyorum.... Artık anlamalısın ki; benimkisi ?Ben seviyorum? veya ?Ben aşığım? türünden, uğrunda hiçbir çileye talip olunmamış sevgi değil. Ben böyle sevgilerin yıkılmaya, ölmeye, sonu gelmeye, bitmeye mahkûm olduğunu biliyorum. Sevginin, ?tanımdan? ziyade ?tanımak?, ?tariften? ve yorumdan ziyade ?yaşamak?, ?cücelikten? ziyade ?yücelik? olduğunu ben biliyorum.
Ama sen hala devekuşları gibi başını kuma gömmüş ?Ben bir şey duymadım tek kişilik tiyatrosunu oynuyorsun... Aşk (gerçek sevgi) benlikten (egoizm) geçmek ile elde ediliyor bunu hala anlayamadın mı? Bu kuru inadın bir kibrit alevinin ucuyla tutuşarak 1782 İstanbul yangını gibi her tarafı kasıp kavuracak... Benim sana olan sevgi iddiam sadece geçici bir ihtirastan ibaret değildi hissedemedin mi?
Sen İhtiras Kurbanları filmine de mi bakmadın? Bana bak ve unutma ki:
Seven karşılıksız sever. En büyük aşk ise ilahi aşktır ilahi aşkı öğrenemeyen insan, gerçekten sevmeyi ve sevgiliye gerçek değerini vermeyi hiçbir zaman öğrenemez!



.....




Sahi orda mısın? O kadar arzuluyum ki sana karşı... Yüreğimdeki bu enerjiyi o gücü, o kadar emeği senin uğrunda feda etmeye hazırım. Dağları sırtımda taşımaya hazırım. Zorluklar göğsümü yumruklasa da, çelik gibi dayanıklı bir bağıra sahibim. Korkmuyorum. Ruhum dünyayı sırtlayacak kadar güçlü yaratılmış benim. Kalbimdeki sevgi tüm kâinatı sevebilecek kadar büyük yaratılmış. Bugün nerede olduğunuz hiç önemli değil ki. Yarın nerede olacağıma bak sen. Ben bu sevdanın yoluna öyle kilitlenmişim ki onu elde etmeye çalışırken açlık hissetmiyor, aklıma eğlence gelmiyor ve uykularım kaçıyor.
Edebiyat mı yapıyorum?
Evet, edebiyat yapıyorum ama söylesene kimin için?




......




Sahi orda mısın? Anthony Robbins: ?Her büyük başarıyı perçinleyen şey, eylemdir. Eylem sonuçları hazırlayandır. Bilgi ise, insanın eline geçtiğinde iyi kullanırsa yararlı bir güçtür. Gerçekte gücün kelime anlamı da eylem yeteneğidir.? der. Thomas Henry ise: ?Hayatın gerçek amacı, bilgi değil eylemdir? der. Ben sana ulaşmak, sevdamın sesini sana duyurmak, aşkımın yüceliğini havsalamdaki tüm sözcüklerle sana açıklamak, yüreğimin büyüklüğünü her türlü eylemle sana ispatlamak için neler yapmadım ki?
Yetmez
Yetmez mi?
Acaba, Mecnun, Ferhat, Kerem ve Yusuf dillere ve tarihlere destan olmuş aşkları için; benim sana yaptıklarımın kaçta kaçını yaptılar sevgili... Ey sevgili...




.........




Sahi orda mısın?
Yalan söyledin geleceğim diye... Alaya aldın her zamanki gibi seni sevmelerimi... Gelmeyecek ve sevmeyeceksen neden beni Nuh'un gemisine götürdün... Ben sensiz yaşamak istemiyorum ki....




....................................








Suskun yüreğim

Çok sesli bir girdabın ortasında esir

Toparlanmış yüreği aynı acıyı paylaşanlar

Aynı acılar bir senfoni olmuş çalgıların dilinde

Dinliyorlar

Sadece

Sadece birisi anlıyor kemanın inlemesinden

Kanunun döktüğü gözyaşları

Sadece birisinin yüreğine dokunuyor

Bateri boş bir teneke gibi kükrerken

İnce bir ney sesi oyunu bozuyor

Oyun bitti diye haykırıyor bağlama

Türkülere gömün beni...

14 Kasım 2008 3-4 dakika 24 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    böylesine kaliteli bir kalemden bu seriyi okumak yarı bir tat verdi tebrikler kardeşim

  • 15 yıl önce

    öykü çok güzel final vurgun

    Oyun bitti diye haykırıyor bağlama

    Türkülere gömün beni...

    tebrikler zekeriya bey kurgularınız çok güzel🙂👍