Saklambaça Saklı Mutluluk

Çocukluğun en güzel yıllarını paylaşıyollardı üç kardeşi bile birlikte akşama kadar yakan top 'saklambaç, ebeleme , ip atlıyorlar , koşup oynuyorlar akşam yemeğinden hemen sonra sokak lambasının aydınlattıgı ay ışığında anneleride onlara katılarak koşup oynuyorlar günleri neşe ve mutluluk içinde geçiyorlar yorulmak bilmiyorlar eğlencenin doruğuna çıkıyorl ardı .
Çoğu zaman evdeki televizyonu dahi unutuyorlar ,cıvıl cıvıl neşeyle sohbet ediyorlar saatlerin ilerlediğinin farkına bile varamıyorlar .
Bazen köy işlerini yaparken komşuya yardım ediyorlar iş bittiği zaman komşu yengenin yaptığı sıcacık çöreklerin yanında çayları yudumlarken kahkahalar dışarıdan duyuluyordu .
Yemekten sonra birlikte sofrayı topluyor bulaşıkları yıkamak için yengelerine yardım ediyorlardı .

Gün geldi teknolojinin ilerlemesiyle gelen yenilikler onların evinede bir bilgisayar alındı ,eve gelen ikinci el bilgisayar evde bayram havası yarattı ,çocuklar artık bilgisayarın başından ayrılmiyor sıranın kendisine gelmesi için bekliyor zaman zamanda kardeşleriyle sıra kavgası ediyor derse aldırış etmiyorlar zamanla yüzlerindeki o masum gülücüklerin yerini mutsuz bir yüz ifadesi almıştı .


ikinci el bilgisayar artık yetmiyor hem eski hem cok yavaş olduğu icin onu verip yerine yepyeni bir masaüstü bilgisayar alındı , oda yetmedi bir bilgisayar daha 'devir artık teknoloji devriydi ,çocuklar büyümeye başlamış bilgisayardan sonra cep telefonuda ihtiyaç listesine girmişti .
Herkesin elinde bir cep telefonu evde bilgisayar artık birbirleriyle mecbur kalmadıkca konuşmuyorlar ,sürekli nette olup bitenleri takip ediyorlar arkadaşlarıyla mesajlaşıyorlar birbirlerini görmüyor duymuyorlardı sanki .

Evde hep bir kasvet havası esiyor bilgisayar için birbirinin kalbini kırdıkları zamanlar oluyordu .
Arkadaşları dışarda gel oynayalım dedigi zaman çıkmıyor eskiden oynadıkları oyunlardan zevk almıyor bilgisayar oyunları daha eğlenceli geliyor bilgisayarın başından nerdeyse hiç kalkmıyordu .
Annesi nette cok fazla zaman geçirmenin zararlarından bahsediyor onu biraz dışarı çıkarmaya çalışsada tümçabaları boşa gidiyor annesi bilgisayarı kısıtladıgı zaman hırçınlaşıyor evdeki eşyalara zarar veriyor .Annesi onlarla nasıl konuşaşağını artık bilemiyor çaresizce olanlara seyirci kalıyor her seferinde boşa giden uğraşlarına rağmen yılmadan tekrar deniyor denemekten hiç bir zaman vazgeçmiyordu .

Kasabadaki eskiyen elektrik hattının tekrar değişmesi yerine yenilerinin çekilmesi gerektiği için kasabaya elektrik verilmeyecegi haberi geldi.
Okuldan eve gelen çocuklar herzamanki gibi yemeğini bile yemeden doğru bilgisayarın başına koştu .

Elektrik olmadıgı için bilgisayar açılmadı gelir umuduyla bilgisayarın başından ayrılamayan çocukları gönülsüzde olsa sofraya oturttu bir taraftan yemeğini yiyen çocuklar diğer taraftan elektrik gelip gelmiycegi için huzursuz bir şekilde yemeğini yedi .

Akşam oldu yine gelmedi sabah yine çocuklar mutsuz ve huzursuz bir şekilde okula gitti akşam üzeri okuldan eve gelince koşarak bilgisayarı kontrol ettiler yine yok .
Anneleri onlara elektriğin birkaç gün daha olmuycagı haberini verdi çocuklar buna üzülsede hayat devam ediyor zamanın geçmesi için birşeyler yapmak gerekiyordu.
Biraz annelerinin işlerine yardım ettiler .
Daha sonra arkadaşlarıyla buluşup eskiden olduğu gibi evin önünde saklambaç oynadılar .
O gün akşama kadar koşup oynadılar .
Evin önü eskisi gibi cıvıl cıvıl çocuk sesleri yankılanıyor çocuklar mutluluktan havalara uçuyor arada bir annelerine el sallıyor anneleride onlara öpücük yolluyor mutluluktan yerlerinde duramıyorlardı .

Akşam olup çocuklar eve geldiğinde annesine elektriklerin nezaman gelecegini sordular anneside birkaç gün daha dedi
Üzügün bir ifadenin yerini sevinç alan çocuk anne nekedar özlemişim doya doya sokakta oynamayı koymayı ,bilgisayar yok üzülüyormusun oğlum ?
Anne ciğerlerime hava doldu ne güzel birkaç gün daha
Çocuk Kalacağım .

02 Aralık 2015 3-4 dakika 15 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 6 yıl önce

    Ne kadar doğru bir gözlem Şenay hanım

    Maalesef teknoloji kurbanı olduk toplumca robot ve makineleşmiş bir gelecek bekliyor gençliği

    İçtenlikle kutluyorum👑