Salkım Hanım

Bir varmı bir yokmuş.Edip bir hanım 1800'lerin sonunda dünya'da yaşarken derin bir iz bırakmış kadınlara.Örnek olmuş hayatıyla kadınlığıyla ve fikirleriyle. Önce Vatan demiş sürülmüş hayaytan vatanından,Sonra eebiyat demiş yazmış çizmiş onlarca nesile bir yol haritası bırakmış.

Kurtuluş Savaşında cephede bizzatihi ünüforma giyinmiş. Ülkesine önemli eserler bırakmış.Çiler çekmiş her çilesi hayatını işlemiş ilmek ilmek.

Sürgünden dönmüş Vatanında kadınlara okuyacakları Romanlar yazmış.Toplumun gerçeklerini göz önüne sermiş...filimleri izlenir ama bu Salkım hanımın hayatını az insan bilir ve yapıtlarını okur..

Ölümünden Belli bir zaman sonra toprağa attığı tohumlar yeşerir fidan verir.Türkiyede Kaçtane Kızımız kadınımız Örnek alıp böyle bir kaleme böyle bir güce sahip acaba

Salkım Hanım adını ben koydum ona çağlara sarkacak bir yazar edip........Bu vatanın salkım Hanımların çıkması dileğiyle.


Ölüm bir son değil başlangıçtır..Şimdi başlıyor salkım Hanımın Hayatındaki Öykünün sırları, bir bir açılıp değer kattığı hayatını bulmak bu öyküyü içine çekerek sindirip hayata yeni anlamlar katmak kızlarımın kadınlarımız elinde....Salkım Hanım Mekanın çennet olsun

Bir anne bir eş. Hayatta ayaklarının üzerinde durmasını iyi bilen bir kadın örnek bir kadın..

15 Mayıs 2009 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Yorumlar