Sanal Sevdalar

O gün,diğer günlerden farklıydı onun için;güneş,bir başka aydınlatıyordu dünyayı, çiçekler bir başka kokuyor,börtü böcek farklı ötüyordu hatta içtiği suyun tadı bile bir başkaydı...Elinde olsa zamanı durdurmak istiyordu,içinde pozitif bir enerji vardı ilk defa sportif bir giysi giydi örneğin,hep kot pantolan giyerken.

Aylardır internetten tanıştığı kızla buluşacaktı,heyecanlanmamak elde değildi,aşkla yeni tanışan ergenler gibi biraz da  utangaçtı,elleri titriyor,soğuk soğuk terler damlıyordu alnından,kalbi yerinden çıkıverecek gibiydi.Aklını ise düşünceler yumağı istila etmişti,hayaller kuruyor, devamlı saatine bakıyor,ona sarılıp öpmek için sabırsızlanıyordu.Kolay  degildi iki yıl önce arkadaşlıkları başlamış sonra sevgili oluvermişlerdi birbirlerini  delice kıskanarak.Gece gündüz hep konuşurlardı,fotolar,videolar gönderirler uzun uzadıya yorum yaparlardı.

Yarım saat önce gelmişti kararlaştırdıkları buluşma yerine, onu görür görmez  boynuna sarılacak,aşkını ilan edecek, sürprizini   verdikten sonra evlilik teklifi yapacaktı.Vesveseler ise beynini kurcalıyordu devamlı,ya gelmezse ya beni beğenmezse ya arkadaşlarıyla beraber gelirse...

Ve beklenen an gelmişti,iri yarı bir kadın belirmiş-yüzünde kırışıklık,hafif göbekli,rengi solgun,uzun dişli ve fotoğraflarda olduğu gibi kapalı değil bilakis açık bir bayan-yanına yaklaştı ve tokalaşmadan bir kaç adım yürüdüler,gözgöze bile gelmeden.

-Cahit...

-Serap...

-Serap değil canım,Sevtap.

-Aaa!

-Gördün işte beni,gelmeyecektim ama çok ısrar ettin,bana zor zamanımda  çok yardım ettin inkar edemem.Senden bir şey istiyorum,bunu sana yazıp her yerden engelleyecektim ama yapamadım,yüz yüze konuşmak istedim,beni affetmeyebilirsin ama seni sevmiştim,benden vazgeç!

-Vazgeçmek mi ama neden?Hani evlenecektik,nikah tarihini beraber belirlemiştik hatta balayına gideceğimiz oteli bile seçmiştik.

-Lütfen, daha fazla soru sorma, senle ben  olamayız hem ben kırk beş  yaşındayım, çocuk istiyorsun sen,beni ailen de kabul etmez yakında torunum olacak benim,iki kızım var birisi evli diğeri liseye gidiyor,onun kurs parası için senden yardım istemiştim.

Sanal sevdalar,saman alevi gibidir.

Tam bu hikayeyi yazarken,meşhur kayıp bulma proğramların birinde bir kadın isyan ediyor.Yedi yıl yalniz yaşıyormuş ve dokuz gündür  sosyal medyadan tanıştığı ya da tanıştırıldığı birisiyle evlenmiş ve dolandırılmış,yüz  yirmi bin değerindeki arabasını satıp güya eşinin borçlarını kapatmış,onun hesabını soruyor.Konuşması,duruşu akıllı bir kadına benziyor ama kısa sürede nasıl bu tuzağa düştü?

Diğer bir kadın ise iki çocuğunu bırakıp yine iki aydır sosyal medyadan tanıştığı birisine kaçıyor ve utanmadan çocukları için diyor ki "babaları bakmaz ise yurda verin,ben burda çok mutluyum",ar damarı çatlamış bu kadının ne diyelim,bekarlar bir pişman evliler bin pişman.

Yüzlerce örneği var bunların ne yazık ki.

02 Mart 2022 2-3 dakika 384 öyküsü var.
Yorumlar