Seçim Senin

Birisi nasıl olduğunu sorsa "iyiyim" diye yanıt ver. Hep "iyiyim"
Doğal isteklendirme bu... İş arkadaşlarım kızar, bazen de eğlenirler bu yaşam biçimi gibidir nasıl kabul edersen öyle gider, kulağıma gelir gibi sesli düşünceleriniz ?saçma? diye. Beklide haklısınız, ama yanılıyorsunuz.
Bunu yıllar önce babam aşılamıştı bana ?senin kaderin doğduğun gün ilk aldığın nefeste anlına yazıldı değiştirmeye kalkarsan iki seçim kalır sana ya kabullenirsin ya da isyan edersin?
Kabullenmek kolay gelmişti ilk kula geldiğinde ve en kolayı;
Zaman içinde yaşadıkça gerçekleri kolayın bu kadar zor olacağı hiç aklıma gelmemisti.
Kabullenmeyi öğrenmek çok uzun yıllarıma mal oldu. Çünkü hayatımda bir kere hata yapmıştım ve hesabını ağır çok ağır ödemiştim. Fakat bu acının hafifletici yanlarını görmeye de başladım en azından sebeplerim vardı ya da ben öyle düşününce hafifledi acı. Başta kendini kandırmak gibi. Ama neyle kandırdığın da çok önemli?
Nasıl oluyor da, her zaman her koşulda bu kadar olumlu olabiliyorsun... Nasıl başarıyorsun bunu? Diyen arkadaşlarıma küçük bir nasihatim vardı. Aslında bilinen, ama bir türlü akla getirilmeyen.
İki seçimin var, ya iyi olacak ya da kötü derim iyi olmasını seçerim. Kötü bir şey olduğunda yine iki seçimim vardır. Kurban olmak ya da ders almak. Ben başıma gelen kötü şeyden ders almayı tercih ettim.
"Bu kadar kolay yani"
"Evet kolay" Hayat seçimlerden ibarettir. Her durumda bir seçim vardır, sen her durumda nasıl davranacağını seçersin. Sen insanların senin tavrından nasıl etkileneceklerini seçersin. Sen hayatının, tavrının iyi ya da kötü olmasını seçersin... Yani sen hayatı nasıl yaşayacağını seçersin...
Babamı kaybettim gitti, ama hayattaki talihsiz olaylara dövünmek yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladım.
Yaşam bana büyük bir ders oldu. Her gün, hayatımızı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim ve her şeyin kendi seçimimize bağlı olduğunu...
Şimdi iki seçiminiz var.
Kabullenip yola devam etmek ya da her günü kendine zehir etmek?

28 Temmuz 2008 2-3 dakika 4 öyküsü var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (7)
  • 15 yıl önce

    süper bi yazı olmuş abicim. ama herkes doğru seçim yapamaz ve başlarına gelen kötü yada iyi şeylerden kendilerine ders çıkaramaz. bazıları kabullenip yola devam ederken tıpkı senin gibi bazılarıda her günü kendine zehir etmeyi seçer...

  • 15 yıl önce

    hayattaki olumsuzluklara dövünüp büsbütün çekilmez yapmaktansa, olumlu düşünüp iyi yönlerini keşfetmek kendimizede çevremizdekilerede çok daha faydalı olacaktır... bir parça polyanna olmak gerektiğini düşünüyor, size yürekten katılıyorum... severek okudum. teşekkür ederim😙

  • 15 yıl önce

    aaaaaaaaaa sonunda yüzde yüz katıldığım ve tamamen aynı fikirde olduğumuz bir konu çıktı karşıma...çok şaşırdımmm :)))))

    hayat tümüyle yaptığımız seçimlerle alakalıdır ve bizim kim olduğumuzu , duruşumuzu bu seçimlerimiz belirler...👑 seçimlerimizin sorumluluğunu üstlendiğimiz oranda , başarılı oluruz !!!

    paylaşıma teşekürler , tebrikler ud83cudfbb 😙 ud83cudfbb

  • 12 yıl önce

    tassavvuf mesnevi bu yazida yazani derler; KAZAYA RIZA GÖSTERMEK, KAZA VE KADER ALLAH `TANDIR DEMEK diyebilmek... yazinizi cokca begendim...:)

  • 11 yıl önce

    Umutlarımız hiç bitmesin hüzün ıstırap elem dert yüklenmiş yüreklere

    Kaleminiz daim güzelLiklerle olsun kutladım güzelliğin sahibi yüreğinizi...saygılar👍