Sevgi Adına Çocukluk / Bir Gün

Çocukça bir anının, çocukça bir aşkın ne kadar da canınızın içine yerleşebileceğini hiç bir zaman akıl edemiyormuşsunuz. Ağır ama en taşınılası yüktür aşkın varlığı. Yumuşakça bir esinti, tatlı bir bela başa. Yıllar ve asırlar boyu yaşayabileceğiniz en mükemmel yaradılış nedenidir de bazen. An be an hatırlanacak koca bir ezgi aynı zamanda.

Bir anı var anlatılmak istenen; başlamadan biten bir aşk hikayesi.

Unutulmadı. Sevginin temeli öyle iyi kazılmıştı ki, bunu yıkmaya, devirmeye, sarsmaya hiçbir güç yetemezdi. Evet, önceleri çocukça bir aşktı bu. Belki de sadece ufak bir hayranlıktı. Bilinmezdi bu şekilde içte derin yaralar bırakacağı; bilemezdik. Sadece sevdik, o sadece ufak umutlarını besleyerek sevdi. Yıllar boyu, gecelerin düşmanca hainliğine rağmen sadece sevdi.

Ufaktı. Daha çok ufaktı. Ama sevgi yüreğine öylesine derin kazınmaya başlamıştı ki, bunun ileride de delicesine sürüp gideceğini fark edemedi bile. Sustu, hep susmayı tercih etti aşkının karşısında. Geceler boyu gözyaşının her damlası sevgisini haykıramadığı sevgilisi için aktı.

"Bir gün" dedi hep kendi kendine. Bekledi. Sonuna kadar, o son güne kadar bekledi; sabırla, dirayetle bekledi hem de. İlk aşkın tazeliğini hiçbir zaman kaybetmeyerek, dopdolu, sarsılmış ama dimdik bekledi sevdiğini. "Bir gün" dediği gün gelmişti belki de, bir haykırış, acı ve aşk imtihanıydı onunkisi; içinde tamamen kalp ağrısı olan.

O gün, çıktı karşısına sevdiğinin. Ağladı. "Seni seviyorum.." derken durduramadı gözünün yaşını. İç çekti, yılların gecelerine bağladığı doludizgin sevdasını haykırdı. Sustu, bekledi, bekledi.. Anladı. Elindeki gülü verdi avuçlarının içine. Arkasını dönüp giderken kalbinin tamir olmaz kırık parçaları etrafa saçıldı bir bir. Belkilerini, keşkelerini yüklendi de gitti.

Büyüdü böylelikle. Hatırlarken o günü, acılar bir delik daha açtı kalbinin orta yerinden. Güldü, çocukluğunun saflığına.

"Bir gün" dedi hep, ama "O" (gün) hiç gelmedi...

Aslında, O, hiçbir zaman bilemedi sevgisinin karşılıksız olmadığını.

Bitti...

HAZİRAN/2013

13 Haziran 2013 2-3 dakika 34 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar