Sevgili Peder Beyim,

Sevgili Peder Beyim,
Hani bu mektubu sana 18 senedir yazmak isterdim doğrusu,ama aklım şimdi başıma geldi işte ilk olarak affola. 18 senedir bitmeyen çatışmalarımızı bitmeyen kavgalarımızı anlatacak bu mektubum hani başında söyleyeyim.İster yırt at ister oku ama okumaktan yana seçmeni istiyor bu yüreğim.Ama beni biraz yerden yere vuracak gibi duruyor bu mektup onuda ek olarak diyeyim..

Sen hep kendine yakışır bir oğul istedin kendince.Hep senin gibi zorluktan biryerlere gelmek isteyen bir fakirhanede büyüyen çocuk gibi olmamızı istedin bizden.Zorlukların yıldırmadığı,umudun tükenmediği bir yolda kızgın güneşin altında yürüyen kardeşlerim ve benden oluşan büyük başarılar ordusu istedin.Ama haklı değilmiydi senin bu hayalin.Her istediğimizi yaptın ettin,hep Tanrı'dan kudret diledin herşey yavrularım için dedin ve bu yola salıverdin.

Ahh taş kafamız..Herşeyi kendi menfaatine göre yorumlayan taş kafamız..Sen birçok şeye karşı çıktın,arkamızdan bağırdın.Biz bildiğimizi okuduk sbelkide sen arkadamızdan gizlice ağlandın.Biz arkandan konuştuk kendi boş yolumuza yollandık.Sen her gördüğünde yüreğinden dağlandın.

İstemezmiydin bir hayırlı evlat parmakla gösterilecek..'HÖSSSTTT Lan !!' dediğinde yerine oturup seni dinleyecek,her derdinde seni aramayıp, her korkusunda yanına dönmeyecek.

Seni anlayamadık bir türlü aslında hep sana tersten bakardık.Sen itiraz ettiğinde bizde iğneli laflar ile dalardık.Dilimiz tutulsaydı belki hayırlı evlat kalırdık..

Yaş olmuş 19 biraz daha bağlasan eşşek olup gidicez..Ha yollar bizim olsun düz yürüsek ne edicez..

Biliyorum...Ben 19 yıllık eşşekliğin cefasını çekerken sen 47 senelik zorluğun sefasını sürüyosun..Biz hep yolu sapıyoruz ama ne yapsakta arkamızda duruyosun..

Gelirmiydi bunlar başımıza be baba ! Gelirmiydi senin o zamanında söylediğin bize aptalca gelen öğütlerini,sövercesine bağırıp durduğunun o sözleri dinleseydik..Şimdi sende bende bizde hepimiz mutlu oluverirdik..Hayatın zorluklarını hep birlikte yenerdik..

Bu arada bana verdiğin son şans için sana ne kadar teşekkür etsem azdır..Eşşekliğimizin son durağı Bulgaristan oldu ama yine eşşek sayılmayız..'Babalar Terstir ama Ne Söylerse İyiliğin İçin' derlerdi..İşte o ters lafların ne kadar yüce kelimelerle dolu olduğunu şimdi çok iyi anlıyorum..Ve tekrardan bana verdiğin bu son şans için...

He beni sorarsan ben iyiyim...Farkındayımda yavaş yavaş adam oluyorum herhalde kulaklarımdaki kısalmayı hissediyorum... 5 sene sonunda bunlardanda uzak kalacağım adım gibi biliyorum..

Neyse senden son istediğim benden maddi ve manevi desteğini kesmemen..Çünkü biliyorsun biraz pohpoh la ve alkışlarla yaşıyorum..Sizlere o uzaklarda mutlu bir hayat diliyorum...



1 Numaralı Adam Olacak Gibi Duran Oğlun Ahmet Can

13 Şubat 2009 2-3 dakika 1 öyküsü var.
Yorumlar