Sevgiye Hasret Yaşamak, Sevmek ama Yüreginde Saklamak Nedir Bilirmisiniz. (2)

Derbederin yüreğinde sorumluluk korkusu yaşamı boyunca geri planda kalmışlık ve kendisinden istikbal bekleyen dokuz çocuk. Derbeder İşte bu şaşkınlık içerisinde iken genç kızlığa adım atmış güzeller güzeli. Yüzü ay parçası gibi ama yüreği güneş gibi kızını bir tanıdıkları vasıtasıyla çevre köylerden istemeye gelirler. Derbeder bir sorumluluktan daha kurtulmak için bu güzel kızı istemeye gelen aileye verir. Yörenin adetleri gereği yerine getirilmesi gereken ne varsa getirilmesi kararlaştırılmıştır. Fakat ismi Sümbül olan genç kız gönül evinde filizlenen yaklaşık bir yıl önce köylerindeki düğünde gördüğü genç ve yakışıklı adama karşı sevgi tohumlarının git gide büyüdüğünü kimseye söyleyemez. Çünkü söylese bilir ki hem babası hem de çevresindekiler kendisini bir kaşık suda boğarlar. Yüreği
Burkulur. Od düşmüştür gönül evine ve gönül evi alev, alev yanıyordur. Sevdiğinin sevildiğinden bile haberi yokken sevdiğinin gözlerine doya, doya bakamazken ellerini tutamazken kokusunu hiç tanımazken sadece gördüğü bir cemali sevmişken şimdi ne yapmalı çaresiz naçar yüreği gözyaşlarını içine akıtmalı. Kimse bilmemeli bu masum tertemiz sevgiyi.
Evde söz kesilen günde yapılacak nişan hazırlıkları yapılırken sümbül kız bir hayalet gibi dolanır evin içerisinde. Ve her yerde Sümbülün annesi de kızı ile birlikte üzülür ama yapacak hiçbir şeyi yoktur. Derbedere laf anlatması imkânsızdır bunu biliyor ve hiç sesini çıkaramıyor kızının hali yüreğini yakıyordu. Gül gibi kızı gözlerinin önünde sürekli ağlıyor derdi nedir söylemiyordu. Sadece anne daha benim evlenecek zamanım değil diyordu. Sevildiğini bile bilmeyen sevgilisine olan hasreti çocuk yüreğinde gittikçe korlaşıyordu. Sevgiye hasret yaşamıştı annesinden başka hiç kimse sevmemişti onu birde rahmetlik dedesi. Seviyordu şimdi sevgisi yüreğinde saklıydı ne sevdiği sevildiğini biliyor nede kendisin varlığından haberdardı. Ama güzel sümbülün sevgisi yüreğinde saklı idi kendisinden başka bilen yoktu birde yaradan Mevla.
Günler geçmiş nişan günü yaklaşmış hazırlıklarda nerdeyse tamamlanmıştı. Güzeller güzeli sümbül uzun bir ömrü mutsuz yaşamaktansa ölmeyi düşünür olmuştu.(DEVAMI GELECEK BÖLÜMDE)

13 Mayıs 2009 2-3 dakika 17 öyküsü var.
Yorumlar