Siyah Beyaz Televizyonlar

Siyah Beyaz Televizyonlar

Siyah, beyaz renkler yan yana gelince ne de güzel yakışıyor değil mi ? Tam bir uyum içinde. Bir de insan Beşiktaş takımını tutuyorsa tamam o zaman, daha çok seversiniz o iki rengi. Ben, Beşiktaş'ı felân anlatmayacağım. Hem zaten bu sene büyük ihtimal Galatasaray'ın şampiyonluğu gözüküyor. Şimdiden tebrik edelim, ne diyelim artık.

Hayatımızın hep renkli geçtiği bu sıralar, sizlere siyah, beyaz televizyonların bir zamanlar evdeki vitrinlerde yer aldığını hatırlatmak istedim. Ufacık, tüplüydü. Öyle kumandası da yoktu. İki üç düğmesi vardı sadece sağ yanında. Arada bir karıncalanır, arkasına anten görevini görsün diye çay kaşığını takardık. Çoğu işe yarardı ne hikmetse. Hiç unutmuyorum yine, trt birinci kanalda haftada Perihan Abla dizisi oynuyordu. Hani o meşhur, severek oturup izlediğimiz, tiryakisi olduğumuz dizi. Tam izlediğimiz esnada yayın bozuluyordu. Önce aşağı yukarı kaymalar oluyor, daha sonra arada karıncalanıyordu. Öyle sinir oluyorduk ki ev halkı hepimiz olarak. Yanlardan vuruyorduk elle, ekran düzelsin de dizimizi rahatça izleyelim diye. Bazen yaptığımız o tuhaf iş, işe yarıyordu. Ama bazen de yaramıyordu. Yani yarım yamalak keyfimiz ya oluyordu, ya da olmuyordu. 

Vay be !  Ne güzel günlerdi ama. Ne kaliteli, ne iyi aile dizilerimiz vardı bizim. En çok Perihan Abla dizisini severdim. Onun için ilk o aklıma geldi. Yoksa, Mahallenin Muhtarları, Bizimkiler, Uzaylı Zekiye, Susam Sokağı, Uğurlugiller gibi pek çok zevkle izlediğimiz diziler de vardı tabi. Şimdi ise büyük boy dev ekranlı, şaheser görünümlü renkli televizyonlar var hem de çeşit çeşit. Düşünüyorum da, hemen bir yerine bir şey olacak diye sakınarak bakıyoruz. Çizilmesin, bozulmasın, tozlanmasın diye çok dikkatli oluyoruz. Dünyanın parasını verip almıştık çünkü. Daha kaç ay taksiti ödenecek duruyordu öyle. Ulan demek ki, o eski siyah beyaz televizyonlar çok sağlammış.  O kadar hızlı vurmamıza, dövmemize banamısın demiyordu. Bir şey olur diye öyle endişemiz de, derdimiz de yoktu. Şimdi var ya elimde bir imkan olsa, o eski günlere geri dönsem keşke.

17.05.2023

17 Mayıs 2023 1-2 dakika 90 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 12 ay önce

    Eskiler güzeldi, ama eskide kaldı. Ama o zamanda keşke renkli olsa diye avutuyorduk kendimizi. Ha bu arada şampiyonluk için teşekkürler :) güzeldi, sağlıcakla...