Son Pişmanlık

İki kücük kedi yavrusu.belliki daha yeni dünyaya gelmiş .onları apartman boşluguna kim getirip bıraktı bılmiyorum.anneleri yok .ya arsız bir cocuk alıp annesinin yanından getirip koydu yada annesi bıraktı.simsiyah avuçicimdende kucuk ler.
1.gün sürekli miyavlıyorlar ac karınları galiba.sokak kapısını acık bıraktılar kiannesi seslerini duysun da gelsin diye.
2.gün hala bagırıyorlar seslerini birilerine duyurmak adına.iş dönüşümde baktım önüne tabakla süt koymuşlar.cocuk işi kücücük yavrular ne bilir süt icmeyi.daha gözleri acılmamış.birisini kaptıgım gibi arkadaşıma götürdum.o bakıyor evi müsayit.ya ötekisi ?.
o ne olacak koca bir apartman sesine duyarsız kalıyor.bende dahil.mazeretim varya benim köpeyim var ya .sanki köpeyim ona saldıracak.asla böyle birşey yapmaz ama sorumluluk almamak için icimi rahatlatmak adına mazeretim olsun istiyorum.
3.gün sabah işe gitmeden aşagı inip baktım dayanamadım parmaklarımı kavrıyor ve simsiyah gözleriyle bana bakıp bagırıyor.dayanamadım damlalıga süt koyup agzına damlatmaya calıştım.birazı içine birazıda dışına ama yutabildi biraz.sanırım 3.günün içinde bogazına giren tek şeydi.bütün gün aklımdan çıkaramadım gözlerini ve o sesini aklımdan.kararımı vermiştim ne olursa olsun akşam onu eve alacaktım.
akşam eve gelincekarton kutuya koydum ama o cıglıkları yoktu artık.sesi daha az cıkıyordu.elime aldım donmuştu avucumda ısıtmaya calıştım nafile.kaynar su koyup şişeye etrafına koydum ve içimi kaplayan huznü silmeye .nolur Allah.hım yaşasın ölmesin bana bakan gözleri kararmasın istedim
uyudu sıcagı görunce ve ben her 3.saatte bir süt verdim hadi kedicik yaşa utandırma beni diye dua ettim.
4.gün sabahı baktım kedicik ölmüş..
Aglamaya başladım geç kaldım seni kurtarmak için nasıl duyarsız kalabildim canhıraş feryatlarına nasıl duymak istemedim sizi başkaları baksın dedim.nasıl kaybettim insanlıgımı nerede vijdanım agladın ama nafile giden bir can geri gelmezki.özürdilerim kedicik geç kaldım seni kurtarmakta.
teşekkür ederim kedicik ölürken bile bana bir şey ögrettin.
Bana kaybettiyim vijdanımı insanlıgımı kazandırdın....

12 Mayıs 2009 2-3 dakika 5 öyküsü var.
Yorumlar