Sosyal Medya Uzmanı

Fazla değil bundan on yıl öncesinde duraklarda ve bazı elektrik direklerinde;boyacı,sıvacı,aşçı,bulaşıkçı,şoför,terzi,kasiyer aranıyor gibi iş ilanları olurdu,bugün ise şu gözüme çarptı: " Sosyal medya uzmanı aranıyor.Tekstil fabrikamızda çalışacak,web tasarı yapabilecek,kendine güvenen,yenilikçi ve girişimci arkadaşları aramızda görmek isteriz."

Yazılım uzmanı denilse tamam anlarım ama "sosyal medya uzmanı"diye yeni bir meslek türü çıktı da benim haberim mi yok? Cinsiyeti,yaş aralığı ve maaşı belirtilmemiş yani yediden yetmişe herkes başvuru yapabilecek. Peki kriter ne olacak acaba? Arkadaş sayısı mı? İçerik sayısı mı? Tıklanma sayısı mı? Etiketlenme ve etiketleme sayısı mı? Eğer böyle ise bu iş ilanını vermek yerine fenomen olan birisine bu teklif sunulsaydı daha mantıklı olmaz mıydı?İlkokula giden çocuğun da sosyal medyası var,seksen yaşında Hacc'a giden Hasan amcanın da,hangisinin uzman olduğuna nasıl karar vereceğiz?

Herhangi bir konuda uzman olabilebilmek için okulunu okumanız lazım,diplomanız olmalı.Bu da yetmez gerekli kurslara katılıp sertifikanız olmalı.O alanda tecrübeniz olmalı ve en önemlisi o alanda yetkiniz olmalı örneğin insan kaynakları uzmanı,hukuki süreçleri bilerek işten çıkartabilir.Doktorlar ise hastanın amaliyat olmasına karar verebilir veya hastanın durumuna göre amaliyatı erteleyebilir hatta iptal edebilir.

Sabahtan akşama kadar sosyal medyadan çıkmayan yaşlı başlı teyzeler de uzmandan sayılabilir mi?

Spor,siyaset,moda,doğa,din,edebiyat,müzik,eğitim,yemek gibi alanlarda içerik üretenlerin hangisi uzman olabilecek?

"Cesur"adı altında mahremini gözler önüne serenler...

Şaka bir yana,ben bu işin içinden çıkamadım ancak benden sosyal medya uzmanı olmayacağını çok iyi anladım.

03 Kasım 2023 1-2 dakika 406 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar