Tabuttan Çıkan Adam

Yaşanmış bir hikaye

1960 li yıllar Karadeniz sahilinde yolların bozuk dar ve geçit vermez olduğu bir zamandır.
O zamanlar Samsun-Trabzon yolu Giresun'un Keşap ilçesi ile Espiye ilçesi arasında Keşap'ın Yolağzı köyünden Armelit dağına tırmanmakta yol çok dar ve çokta virajlıdır. Etrafı fındık bahçeleri ile çevrili ola bu yolda görüşte kısıtlıdır. Amma yeşil bir cennet gibidir etraf.
O zamanlar Samsundan Trabzon'a günde birkaç posta arabası, gazete arabası, bazen de yük taşıyan uzun burunlu kamyonlar geçerdi. Çocukluğumuzda okul yolun kenarında olduğu için geçecek arabaların yolunu beklerdik ve gazete isterdik onlardan. Bizim için gazetenin tarihi bile önemli değildi
Elimize aldık mı her köşesini okumaya çalışırdık.
Büyüklerimiz bu geçen arabalarla Pazartesi Espiye ye Çarşamba Keşap a cumartesi Yolağzı'na pazara giderlerdi.
Armelit dağının Espiye sınırları içinde kalan yolu çok virajlı beş virajla geçide ancak çıkılıyor
Dağın hemen dibinde dinlenme yeri ve kahveler vardır, etraftaki köylüler orada toplanır, orada vakit geçirirlerdi gelen geçen arabalara buradan binerlerdi.
Yağmurlu bir kış gün Giresun'dan Trabzon'a gitmekte olan bir kamyona Yolağzında birisi durdurur kamyon şoförü adama yanında yer olmadığını eğer üstte kasada gide bilirsen gel der, kamyonun kasası açık, adam çaresiz üstte kasaya çıkar bakar ki bir tabut var kapağını açar ve içine girer. Kamyon yoluna devam ederek Armelit dağı dibine gelir orada da üç dört kişi arabayı durdurur Espiye'ye gitmek istediklerini kendilerini götürmesini söylerler, şoförde çıkın yukarı der ve onları da kasaya alır. Son binenler kendilerini kasanın içine saklamaya çalışırken ortada duran tabut'a da tüm dikkatleri ile bakarken bir yandan da Allah rahmet etsin diyorlar ve acaba nereden diye aralarında konuşurlarken Espiye'ye yakın bir yerde Yolağzı'ndan binen tabutun kapağını açar ve 'geldik mi?' der o anda kamyonun üstünde buluna dört kişi korkudan kendilerini kasadan aşağı atalar, Ölen olmaz amma dördü de çok kötü yaralanır. İş Jandarmaya intikal eder oradan da mahkemeye çıkarılırlar yaralılar
Adam tabuttan çıktı korktuk davacı biz davacıyız derler.
Hakim şoföre bu insanları neden arabana aldın ve yaraladın diye sorar, şoför de havanın çok soğuk ve yağmurlu olduğunu acıdığı için aldığını ilk aldığı yolcunun tabuta gireceğini bilemediğin ve suçsuz olduğunu söyler, Yolağzın dan binen yolcu çağrılır neden bu insanları yaraladığı sorulur yolcu onlara hiç dokunmadığını söyler peki tabuta girip onları korkutmuşsun denilince hava çok soğuk ve yağmurlu idi baktım tabut boş bende korunmak için içine girdim onların konuşmalarında Espiye'ye gelmiş olabileceğimizi zannettiğim için kapağı kaldırıp sormak istedim amma adamlar birden kayboldu birde baktım hepsi aşağı düşmüş şoföre haber verdim ben suçsuzum der. Hakimde her halde suçlu soğuk ve yağmur olsa gerek der.
Şimdi yol sahilden çift şerit olarak devam ediyor. Kamyonların üzerine kimse binmiyor
Fakat Armelit dağ yolu güzelliğin hala koruyor. Yol daha temiz ve asfalt kaplı.

29 Ekim 2012 2-3 dakika 19 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar