Teknedeki Delik

Teknedeki Delik

Bir adamdan bir tekne boyaması istendi. Adam boyasını, fırçalarını getirdi ve sahibinin isteği üzerine, tekneyi parlak kırmızıya boyamaya başladı. Boya yaparken, teknenin gövdesinde küçük bir delik fark etti ve sakince tamir etti bu deliği. Resmi bitirdiğinde parasını aldı ve gitti. 

Teknenin sahibi ertesi gün boyacıya geldi ve ona tekneyi boyamak için ödediğinden çok daha fazlasını içeren bir çek verdi. Ressam şaşırdı ve..: “Tekneyi boyamam için bana zaten para verdiniz, efendim”... “Bu para boya işi için değil, teknedeki deliği onardığınız için”... der teknenin sahibi. “Efendim, ama bu sadece küçük bir hizmetti; Bu kadar önemsiz bir şey için bana bu kadar büyük bir meblağ ödemeye değmez”... der boyacı adam.

Sevgili arkadaşım..., anlamıyorsunuz... ve ben ne olduğunu anlatmak istiyorum size: Tekneyi boyamanızı istediğimde, delikten bahsetmeyi unuttum ben. Teknem kuruyunca, oğullarım tekneyi alıp balığa çıktılar. Bir delik olduğunu bilmiyorlardı haliyle ve o sırada ben evde değildim. Geri döndüğümde ve tekneyi aldıklarını fark ettiğimde, perişan oldum çünkü teknedeki deliği hatırladım o anda. Balıkçılıktan döndüklerini görünce, ne kadar rahatladığımı ve sevincimi bir düşünün. Sonra tekneyi inceledim ve deliği tamir ettiğinizi gördüm!

Şimdi ne yaptığınızı anladınız mı?

Çocuklarımın hayatını kurtardınız çok büyük bir ihtimal! Sizin ’’’küçük’’’ iyiliğinizi ödeyecek kadar param yok. Bu nedenle.., her kimse.., ne zaman veya nasıl yardım ederse etsin.., dikkatlice dinlesin ve bulduğu herhangi bir "sızıntıyı" düzeltsin .

Bize ne zaman ihtiyaç duyulacağını veya “tüm sebepleri yaratanın” bize..., her hangi birine yararlı ve önemli olmamız için, ne zaman hoş bir sürprizi olacağını asla bilemeyiz.

Yol boyunca..., kaç hayat kurtardığınızı fark etmeden, sayısız "tekne deliği" onarmış olabilirsiniz.

Gelin.., hep birlikte insani değişiklikler yaratalım!

Saygılarımla 

10 Kasım 2022 1-2 dakika 23 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (4)
  • 16 ay önce

    Basit gibi görünen şeyler dediğiniz gibi bazı zamanlarda hayat kurtarır yeter ki insan önemsesin yaptığı ya da yapacağı işleri. güzel paylaşımdı Mehmet bey kutlarım

  • 16 ay önce

    Anlamlı, bir o kadar da düşündürücü güzel bir yazı okudum. Her delik tıkayana aynı saygı gösterilse, belki de deniz hiç almaz bizlerden mutluluğu.. Ama diyorum hep 'Merhamet' farklı bir duygu. Herkeste olmasını dilediğim tek şey. Güzeldi Mehmet bey, ayrıca güne değen denemenizi tebrik ederim.

    Saygımla...