Ve Bekledim

Askerlik muayenesi için evrak listesi vermişlerdi bir kaç tane vesikalık fotoğraf,nüfus kayıt örneği,sabıka kaydı,kimlik,diploma ve fotokopisi.E-devletten evrak çıkarmak yoktu o yıllarda,ilgili makamlardan ücret karşılığında çıkartıyorduk,sabıka kaydını 5 liraya çıkartığımızı hatırlıyorum sonra ücretsiz oldu tabi.

Neyse anlatmak istediğim mesele şu:İstenilen evrak listesinin son maddesinde diploma ve fotokopisi yazıyordu, "ve" bağlacı konuşmalarımızda ve yazılarımızda en sık kullandığımız kelimelerdendir,birliktelik anlamı katar; "veya" bağlacı ise bize tercih hakkı tanır,ikisinden birini seçeriz.

Heyecandan mıdır yoksa dalgınlıktan mıdır nedir "ve"nin anlamını unutarak sadece diplomanın fotokopisini götürmüştüm askerlik şubesine,köyümüzden ilçe yaklaşık kırk beş dakika falan sürüyordu.

Sıra bana gelmişti,uzattım elimdeki evrak dosyasını kapıdaki görevli asker arkadaşa,tek tek kontrol ederek bana baktı:

- Sen ne mezunusun?

-Lise.

-Hangi lise?

- Hisarcık Çok Programlı Lisesi.

- Bölüm...

- Eşit ağırlık.

- Diplomanın aslı yok muydu?

-Var.

- Neden getirmedin o zaman,seni içeri gönderirsem geri gönderirler evrağı eksik diyerek,diplomanı getir!

Çaresizlik çok kötü bir duygudur,belediye otobüsü sefer yapıyordu köyümüz ile ilçe arasında aileme telefon ederek (cep telefonum da yoktu, telefon kulübesinden) diplomamı göndermelerini istemiştim,beraber gittiğimiz arkadaşlar muayenelerini olup çarşı pazarda gezerken ve ben, mesai bitimine kadar otobüsün yolunu gözlemiştim.

10 Mart 2024 1-2 dakika 405 öyküsü var.
Yorumlar