Vicdan


Bir insana iyilik veya kötülük yapmak isterseniz onu vicdanıyla başbaşa bırakın çünkü vicdan en iyi yargıçtır;eninde sonunda yaptıklarınız size fazlasıyla geri dönecektir.


Ali,sevdiğim bir arkadaştı eskiden ancak onun şefiyle küçük bir tartışma esnasında ya taraf tutarak ya da yanlış anlayarak sesini yükseltip üzerime yürüdü,benden hem uzun hem de kuvvetli güya beni dövecekti arkadaşlar araya girmese.Elin işi için çirkinliğe gerek var mı,yok,kalp kırmaya gerek var mı yok fakat insanlar biranlık sinirlerine yenik düşerek bazı taşkınlıkları yapabiliyorlar,sonrası elbette pişmanlık.


Çok üzülmüştüm bu olaya ve Ali'yi ilgilendiren bir konu yoktu,ummadığım kişiden ummadığım tepki alınca şok oldum.İnsan ailesinden çok iş arkadaşlarıyla yüz göz oluyor küskünlüğü sürdürmeyi kim ister ki? Her ne kadar gözgöze gelmek istemezken iş gereği konuşmaya mecbur kalabiliyorsun,her bir tartışmada iş bırakılmayacağına göre.


Aradan aylar geçti ben Ali'ye hiç pas vermiyorum,hatasını anlamış olacak ki benimle sohbet etmek istiyor,gördüğü her yerde soruyor:

"Beni seviyor musun?"

"Seni öpebilir miyim?"

Bazen "seni karın sevsin,karın öpsün"desem de aldırmıyor;geçmişe bir sünger çekmek hem ona hem de bana yakışan davranış olacak.

20 Kasım 2023 1-2 dakika 406 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar