Yağ ve Yağcılık

Ünlü komedyen Kemal Sunal'ın bir filminde bazı sahneler vardı  hani,bedava malzeme dağıtınca  tüm mahalliler yağmalamıştı dükkanı ve amcası da raflarda bir şey göremeyince aklını kaçırmıştı.

Geçenlerde buna benzer  sahneler yaşadık  marketlerde ayçicek yağı alabilmek için  izdiham üstüne izdiham yaşandı birkaç gün.Kimi marketlerde yoktu üstelik sorulunca"Elimizde kalmadı efendim ama tez zamanda gelecek?"diye yanıt verdiler hep.

Gerçekten de özellikle zincir marketlerde ayçicek yağının hepsi satılmış mıydı.?

Peki neden sadece bu ürün?Yemek yapmak için sadece yağa ihtiyaç yok ki.

Zam gelecekse sadece bu ürüne gelmez ki, otomatik olarak tüm gıdalara da gelir.

Sadece,sadece,sadece...

Ne mi anladık biz bu işten,yağın da  benzin kadar kıymetli  olduğunu yani "olmazsa  olmazımız".

Bu planlanmış  bir oyun muydu,muamma...

"Koş,dediler,tükenmeden sen de al!

"Neyi?"diye sormama fırsat vermeden,

"Sona kalan dona kalır,ayçiçek yağına kıtlık gelecekmiş."

Allah  Allah,zam mı gelecek kıtlık mı gelecek bir karar verin artık,hem bugün aldık diyelim o hiç tükenmeyecek mi?

Halkımıza da küçük bir önerim var, mademki öyle,bir ay  boyunca kimse yağ almasın bakalım ne olacak?Şimdiye kadar biz  hep onların planlarını uyguladık bu sefer de onlar bizim planımızı uygulasınlar,dünyanın sonu mu gelir?

Bu kadar yağcının,yalakanın,arsızın bol olduğu  bir yerde yağ bitmez, bitemez kardeşim boşuna kandırmasınlar.


21 Mart 2022 1-2 dakika 398 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 2 yıl önce

    Aklın yolu bir olsa yapılacak tek şey öneriniz . A.B.D de bir ürüne zam geldi mi tüm kadınlar boykota gidiyor

  • 2 yıl önce

    Ekonominin kuralıdır talep arttıkça fiyat yükselir... Piyasanın kendine has kuralları vardır, hele de bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde bu kurallar zaman zaman çığırından çıkabilir... Seksenli yıllarda da çok gördük stokçuluk ve malları gizleme durumlarını... Samsun sigaralarını bakkal tanıdıklarımızdan tezgah altından alırdık. Hakeza şimdilerde yüzüne bakmadığımız margarin sınıfına giren sana yağını da, buna benzer bir çok şeyi de... Yağ ve yağcılık konusuna gelirse sanırım bizim ülkemizde diğer ülkeler nazaran biraz daha fazla bu durum... Hele de devlet adamlarına ya da makam sahibi insanlara karşı zirve yapmış gibi bu durum... Oysa ki büyük mutasavvıf Hazreti Mevlana ''Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.'' diyerek bu işe noktayı koymuştur... Karaborsa olayı dini bakımdan da ticari bakımdan da aslında bir suçtur. Adı ne olursa olsun halka faydası olan bir maddenin gizlenip saklanması, fiyatı artacak diye depolanması konusunda hareket edenler hem kanunlar karşısında hem de ahirette hesaplarını vereceklerdir... Kutlarım anlamlı bir yazıydı...