yalnızlığa kaçış

herkesten her şeyden kaçış. yıllar süren rüya gibi bir yaşam beni yalnızlığı bulmaya ulaştırdı. yalnızlık yaşam biçimi, yalnızlık bir garip seyir oldu. yalnız yaşadım. yıllar ağır ağır geçti. zaman kimi durdu. kimi sel gibi aktı.
yolculuk bitti. yalnızlık bekleyiş başladı. prensesten de kaçmıştım. yolculuktan da. yaşamı srdürmek için çalışmak dışında hiç bir şeyle uğraşmadım. kendimi nerede kaybettim. kişiliğim nerede eridi. niye eridi. olgunlaşmanın başı nereden başlayacaktı. kimdim ben. bunları sora sora yaşamayı özlediğimi, susuz kaldığımı fark ettim. sonra birinin bana yardım edeceğini hissettim. doğru kişiyi aradım. eskiden kimi zamanlar mutluydum. neyi kaybettiğimi aradım. kendimi aradım. doğruyu aradım.
yolculuğum ölüme koşmakla son bulmuş, hastaneden çıktığımda acı günler başlamıştı. yalnızdım artık.
prensese ulaşmak istemiyordum. unutmakla yıllarım geçti. küstürmüştüm. bana uğur getiren gördüğümde hayal ettiğimde her şeyin düzeldiği mucizevi iyi gittiği hayalimi de ölümle birlikte mezara gömmek istemiştim. kırmıştım ki benden umudunu kessin. kırmıştım uzak kalsın. unutmuştum ki sahiden unutsun diye.
yıllar içinde bir kez daha gittim gizemli şehre. o bir başka ufuktaydı. ufku esirdi. tutsaktı. tuzak kurulmuştu. asil bir prensti. zindana girebilen bir yetkim vardı. tatlı dilim. ciddi yüzüm. ben herkes adına hareket edebilen yetkili bir insandım. Onu temsilen gittim. çaresiz prensi gördüm. akıl verdim. asil olmayanlarla yarenlik yapma dedim. çıktığımda prenses ağzımdan çıkan her cümleyi büyük bir ciddiyetle dinliyordu. müjde verdim. çok kalmaz gelir sana dedim. tutsaklık biter. kendini bulur sana gelir.
döndüm yaşadığım şahre peşimden geldi prenses ama görüşmedim. kaçtım. günlerce işime evime yaşadığımda tanıdığım kimseye gitmedim. umudunu kessin diye. haber gönderdim aramasın diye. hatırlamasın hiç bir anıyı. ufku kirlenmesin. ikilem yaşamasın diye.
sonra ikinci ölüm yolculuğu başladı. hiç bir yere gitmeden yalnızlıkla barışık ama insanlarla yoğun geçti. her şeyi düz sağlıklı dürüst yaşadım. kendimi ifşa ettim. hatalarımı, kişiliğimin çözülmüş yönlerini herkese gösterdim. yalın sade bir insandım.
bu arada hayatım tükenmiş başarısızlıklar artmıştı. çıkmazdaydım. 6 ay bir savaş yaşadım. aylarca sürdü. sonunda her şeyi çözmek üzereydim. kavgalar savaşlar düşünmekten koşmaktan yorgundum. herkesten yardım istedim. her şeyle yüzleştim. çok şey öğrenmiştim. çok tecrübe almıştım ama hayatı hala öğrenememiştim. belki hiç öğrenemeyecektim.
Yalnızlığa kaçış, kendimden, her şeyden ve herkesten kaçıştı.Bir sonraki adım bekleyiş ve uyanış olacaktı. yıllar süren bekleyiş ( sabır) ve düşünme (uyanma) beni yeni bir yaşama hazırlayacaktı.

17 Eylül 2009 2-3 dakika 8 öyküsü var.
Yorumlar