Yalnızlığım çipil çipil

Yalnızlığı davet ettim içeri...Fütursuzca,hiç nazlanmadan geldi.Gözleri çipil,çipil....Saçları dağınık,kıvırcık mı kıvırcık.Beni özlemişti.Korkuyordu benden.Gelip de dokunamıyordu bir yandan da....Kalabalıklığımı da görmüştü çünkü,kalabalık olabileceğimi de biliyordu artık.Kendinden utanıyordu.Geceye sözü vardı.Az sonra çıkacaktı.Beni yine benle başbaşa bırakıp,süzülüp iniverecekti merdivenlerden,apartmanın kapısını aralık bulacaktı,belki geri gelirdi,kim bilir?
Teybe bir kaset koydum.O anda konuşmaya başladık.Yaşamımızın müziği eksikti,biliyorduk,her geçen gün yeniliyorduk.Her geçen gün yaşam yeniliyordu,ölümün karşısında.Müziğimiz eksikti,yine biliyorduk.
Çaldırdığım telefonlar açılmıyordu.Çaldırmadığımın karşısında uzak düştüğüm sesler.kendimi de aradım mı?Onu bile bilmiyorum.kendimi kaybetmiştim.O'nu ise hiç aramıyordum.O'nu kaybettiğimi de biliyordum.Bulmayla çözülecek bir kaybetmek değildi bu.Özlemekle,uzaklarda olmakla,dokunamamak ve ulaşamamakla ilgili bir kaybetmetti.
Oyundu bu;bir tür.Kazanırdın ya da kaybederdin.Yaşam bir tekrar ibaret bile olsa,bilirdin kaybettiğini,yine kaybederdin....
2 haziran 1997
İstanbul

04 Kasım 2009 1-2 dakika 6 öyküsü var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    insanın kendisiyle konuşması gibi yalnızlığa serenat "Kendimi yalnız bırakmamak için bütün gece aynanın karşısına geçip oturdum" veya belki ede en çarpıcı olanı "Asıl yalnızken yalnız değilim"

    yalnızlığın buruk tadı ve yalnızlığın dayanılmaz güzelliği büyük haz aldım okurken saygılar

  • 14 yıl önce

    hocam yalnızlığı davetiniz ve nazlanmadan içeri girmesi doğal bir şey zira sizin misafirperverliğiniz onu hiç nazlandırmadan istekli olarak içeri girmesini sağlamıştır. o yine sizin iyiliğinizden,güler yüzlü temiz kalpli oluşundan kaynaklanmıştır sanırım. bilmem bilirmisiniz bir davete icabet edeceğiniz zaman ev sahibinin kuzu kesip tandırda kuzu pişirip önünüze getirip asık suratla karşınıza geçse siz o yemeği yiyemezsiniz o surat karşısında. ama sadece kuru soğan,kuru ekmek ve bir sürahi su getirse güler yüzü ile size ikram etse doyulurmu doyulurmu

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    👍 tebrik ederim şairem

    👍 yüreğine sağlık,çok güzel

    👍 o güler yüzünüz hep gülsün rabbim gönlüne göre versin dilerim