Yaşanmışlık Destanı... (Hüseyin'den)

Yaşamı bazen masala benzetirler buna göre:

İnsan bazen gereksiz korkulara kapılır gereksiz anlarda, kendi olmak varken yüzeyselliği seçer. Bu neden ve kime göre? Korkular vardır hayallere endeksli çoğu bilinmeyen eşittir i sunar. Bazı korkular bellidir. Örnek kedi büyüdüğünde köpekten korkar. Ya insanlar neden birbirinden korkar, kendi gibi olmak varken olmamayı seçer. Gerçek olmak varken neden karşıdakinin duymak istedikleri gibi davranır reel olmayı seçmez. Neden karşılıklı oyunlar oynanır mutlu olmak varken mutsuzluk neden seçilir. Kalpler kırılır.

Cesaretin önüne neden korkaklık girer sevmeyi kazanmak varken kaybetmenin arkasına sığınıp neden sevmeyi söylemeyi seçmez. Kaybetmekten korkmayın içinizdekini söyleyin sevmeyi sevilmeyi serpiştirin. Eleştirileceksiniz Konuşmaktan korkmayın. Yaşam güzel neden çirkinleştirir insanlar ölmekten korkmayın yaşamın tadına varın. Yaşamın tadına vardığınızda, insanlığa güzellikler verdiğinizde acıyla bile tebessüm etmesini bilin, bilin ki gülmeyi keşfedin.
Geceyle gündüz arası bir yerden yazıyorum bu yazıyı, tan vakti bana göz kırpıyor tüm tebessümiyetiyle, güneşin yediveren renginin habercisiydi, evet uyumadım bu günde gece yine bana yarenliğini etti. Düşünmekten korkmuyorum ya da serzenişlerimden çünkü sorumluluklarımı biliyorum.
Seviyorum hayatı insanları ve RABBİMİN bahşettiği güzellikleri. Yaşamınızı bir destan yapın yaşanmışlıklarınızla negatifliği pozitifliğe çevirmek bizlerin elinde.küçük menfaatler için ya da birbiriniz için takla atmayın.Herkes kendi olduğu zaman güzeldir.

......................................................SAYGILARIMLA
.............................................................................................................02.08.2008

23 Kasım 2009 1-2 dakika 9 öyküsü var.
Yorumlar