Yaşın Ne Önemi Var

İkiside tatlımı tatlı ,sevimlimi sevimli aynı gözler ,aynı burun,aynı dudaklar çok şeker ve sevimliydiler .Her yıl yaz tatilinde annannelerinin evine gidiyorlar şehrin bunaltıcı havasından uzaklaşıp bir nebze de olsa rahatlıyor köyün mis gibi havasıyla suyuyla yeniden doğuyordu ikizler .
Küçük bir avlunun içinde tek katlı kerpiçten yapılmış mis gibi kokan üç odalı küçük şirinmi şirin bir evdi dedelerini evi . Dedeleri erkenden uyandı çocuklar uyandırmadan kahvaltısını etti koyunları alıp otlatmaya götürdü .
Sonra anneleri kalktı tandırda sıcacık köy ekmeği yanında taze yumurta ,inekten yeni sağılmış süt eşliğinde müthiş bir kahvaltı sofrası hazırladı ikizleri yatağından kaldırdı birlikte neşe içinde kahvaltılarını ettiler sofrayı toplamak için annelerine yardım ettikten sonra komşu çocuğuyla oyun oynamak için evden çıktılar.
Komşu çocuklarıda erkenden kalktı kahvaltılarını etti bir an önce ikizlerle birlikte oynamak için sokağa çıktılar .
Birlikte oyuna daldılar vaktin nasıl geçtiğini anlamadılar .
Komşu teyze onların gelmesini çocuklarıyla birlikte oyun oynayıp hoşca vakit geçirmesi için elinden geleni yapıyor salıncak kuruyor kendi çocuklarıyla birlikte sırayla salıncakta sallıyor ,avuç içerisine sığabilecek küçük küçük yüzlerce taş topluyor onlara taş oynamasını öğretiyor onların oyunlarına katılıp onlarla birlikte oyunlar oynuyor , ip atlıyor bazen sallıyor onlar atlıyor gün eğlence içinde geçiyordu .
Komşu teyzeninin işi başından aşkın olmasına rağmen çocuklara zaman ayırıyor kendi çocuklarıyla birlikte ikizleri mutlu edebilmek için elinden geleni yapıyordu çocuklar onu ,oda çocukları çok seviyor sanki arkadaş gibi her günü neşe içinde geçiriyorlar günler böyle geçip gidiyordu .
Yaz ortası yaklaştı ilkbaharda ekilen sebzeler büyüyüp olgunlaştı çocuklar bahçedeki kızaran domateslerin kokusu cezbediyor dalından koparıp yemek için içleri gidiyor ama komşu teyzenin izni olmadan koparmıyorlar izin vermesini bekliyordu .Çocukların canlarının çektiğini gören komşu teyze çocukların elinden tutup bahçeye götürdü mis gibi kokan doğal domateslerden koparıp yediler okadar güzeldiki domatesler biri bitince diğeri ardarda koparıp yediler .
Bahçe küçüktü tüm kırmızı domatesler tükenmişti yeni yeni kızarmaya başlayan domateslerden başka kalmamıştı ikizlerin canlarının çektiğini farkeden komşu teyze istedikleri kadar yemelerine izin verdi . Bir sonraki gün pembe domateslerde tükendi keleğe benzeyen yeşil domateslerden başka domates kalmamıştı ikizlerin bir tanesi yeşil domateslerin yenip yenmediğini sordu yeşil domatesler yeniyor üstelik yeşil domateslerin çok nefis salatası yapılıyor olduğunu duyunca tadını merak edip bir tane koparıp yedi ikizlerinden biri tadı kırmızı domateslerden faklı mayhoş çok nefistii yeşil domatesler hem doğal hem çok tatlıydı .
Komşu teyze onların bu hallerini seviyor hiç kızmıyor onlar mutlu oldukça oda mutlu oluyordu .
Koca yaz tatili böylece geçti ikizlerin şehre dönme vakti geldi .
Komşu teyze ve çocuklarıyla vedalaştılar hiç unutamıycakları bu güzel yaz tatili için teşekür ettiler şehre döndüler .O seneden sonra köye okadar uzun tatile gelemeyen ikizler o günleri hiç unutmadı aradan yıllar geçti komşu çocuklarıda ikizlerde büyüdü birer genç kız oldu .Artık genç kız olan çocuklar sık sık görüşemeselerde o günleri unutmuyor köye kendileri gelemeselerde anneleriyle selam yolluyordu. Aradan yıllar geçmişti yine köye geldi ikizler ilk iş çocukluğunun teyzesini ziyarete gittiler .
O günlerden bahsettiler yeşil domatesler, salıncak ,taş oyunu anılarının bir parçasıydı .
Domatesin tadı hiç unutulurmu şimdi yine yemek isterseniz yeyin dedi kadın kızlar bahçeye koşup doya doya yediler .
Yeşil domatesler birlikte geçen güzel günlerin bir anısımı yoksa o mutlu çocukluk günlerden bugüne uzanan bir dostluk köprüsümüydü ? Kızların yüreğinde hiç unutamadıkları çocukluğunun komşu teyzeleri ,kızlarda yeşil domates yiyen tatlı cadı olarak hep kaldı .
Yaşın ne önemi var anlaşmak için yürek yeter .
Sevmek için iki kişi yeter ...

13 Temmuz 2016 3-4 dakika 15 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar