Yaşlı Gözler

Kim söylemişse erkekler ağlamaz diye,erkeklere en büyük haksızlığı yapmış;erkekler ağlamaz,erkekler korkmaz,erkek adam gülmez, diyerek bizi hem karşı cinsten üstün göstermeye çalıştılar hem de bazı duygulardan mahrum bırakmak istediler.

Peygamberlerlerin,meleklerin,evliyaların ve semaların ağladığı yerde,erkekler neden ağlamasın ki?

Geçtiğimiz günlerde misafirimiz olan en büyük ablamız, hayal meyal hatırladığım, o yoksul günlerimizde yaklaşık otuz yıl önce çekildiğimiz fotoğrafı gösterince ağlamamak için kendimi ne kadar tutsam da, yaşlar yanaklarımdan süzülüverdi habersizce.

Bir Ramazan Bayramı'ydı,şehirde yaşayan amcaoğullarında vardı sadece fotoğraf makinesi ve onlar da adet edinmişlerdi köye her geldiklerinde ailecik fotoğraflarımızı çekmeye.Bayramlıklarımız ya kadife pantolan ya spor ayakkabısı ya da üzerinde resim olan tişörtlerler olurdu ama onlar bizim için dünyalara değerdi.

Mantar tabancı hem en büyük servetimiz hem zevkimiz hem de eğlencemizdi,hele mahallenin kızlarını gördüğümüzde arka arkaya ateş edip hava atar ve polis olmaya özenirdik.

Rahmetli ve gariban babamın mavi kazağıyla gri pantolunu hala gözlerimin önünde duruyor.

Artık yaşımız kemale erdi değerdi dostlar-Allah kimseyi ağlatmasın ama- neye ağlayacağımı bir türlü bilmiyorum anılarıma mı,hayallerime mi,gerçeklere mi,yıllara mı yoksa acılarıma mı?

08 Mayıs 2024 1-2 dakika 462 öyküsü var.
Yorumlar