Yine Gelmedin

Yine Gelmedin...





Bu günde akşam oldu yine gelmedin canım oğlum...





Duvarda yine minik gölgen, evin her köşesinde kokun hala içime çekiyorum. Bu gün tam 73 gün oldu sen gideli, 73 sene yaşlandım oğul. Her anım, her saniyem, her gecem, her gündüzüm sendeyim. Çıkmıyorsun yüreğimden aklımdan.







Büyüyorsun oğul, bir gün sende baba olacaksın ve anlayacaksın. Rabbimden tek dileğim ben gibi yanmayasın oğul, bahtın hep acık olsun, yüreğine hep sevgi dolsun, kötü insanlara rast gelmeyesin oğul, kötü ile uğraşmak zor.







Daha dün kucağımda doğdun oğul; ne çabuk geçti senle gecen 9 ay, herkes kız olacak diyordu ben hep içimdeki sese kulak veriyordum. Aslan gibi bir erkek diyordu. Biliyor musun çok mutluydum gözüm senden başka kimseyi görmüyordu.







Hayallerim vardı oğul! Sıcacık yuvamda senle oynayıp seni koklayıp, baba diyeceğin ilk günü özlemle bekleyip yarınlara sımsıkı birlikte koşacaktık ve gururluyum oğul Rabbim seni bana verdi çünkü sen benim oğlumdun babasının Aslanı ve üşüyen yangınlarımda gelen sımsıcacık KUZEYİM'DİN. O yüzden adını KUZEY koydum oğul; soğuklar seni üşütmesin diye..







Zor be evlat zor sensizlik çok zor. Kavuşacağım günü iple çekiyorum. Evladından yoksun diğer babaları şimdi daha iyi anlıyorum. Kader işte oğul ne kadar uğraşsan boş çıkmazdasın... Aklım almıyor bir türlü işte bir evlat ne annesinden nede babasından ayrılmamalı ama kader... Bir türlü olmuyor. Kızgınlığım çok evlat içim yangın yeri, ordularla savaşır, bütün dünyaya kafa tutardım ama şimdi anlayamazsın ki beni çok küçüksün, yasalar vs diğer etkenler seni benden koparıyor. Yokluğun ölüm ve zulüm. Ayrıldık diye beni suçlama, hayatı ben zorladım, hayat seni zorlamasın oğul. Bir gün gelecek Rabbim ömür verirse kavuşacağız oğul. Yüreğimdeki kokunun izleri bu gün minicik halinle yapamadıklarımızı o gün geldiğinde yapacağız oğul. Birlikte top oynayıp, birlikte yapacağız bütün özlemlerimizi Rabbim bana o ömrü verir inşallah oğul. Hayatımdaki tek gayesin oğul; vatana millete ailene hayırlı bir evlat yetiştirmek için elimden geleni yapacağım oğul. Baban her zaman bir nefes kadar yakınında olacak inşallah..







Bu gün seni benden alanlara beddua etmiyorum oğul;sadece kızgınım, tüm özlemlerimi çaldıkları için, bir gün pişmanlıklarını görmesem bile içlerinde neler yaşayacaklarını tahmin edebiliyorum ve her her şeyi Rabbime havale ediyorum.
Sana yapamadıklarımı bırakmıyorum oğul; sabrın ve ilahi adaletin tecellisine inanıyorum, geleceğin günü iple çekiyorum, Kollarıma alıp sımsıkı sarılacağımız zamanı ve BABA diyeceğin günün sabrındayım... İlk adımını göremedim oğul, baba diyerek atacağın ilk adımı,şimdi yürüyor muşsun oğul, herkes bana her şey söylüyor teselli amaçlı kimse teselli edemiyor ki oğul... Nasıl bir yangındır bu... Zor be oğul çok zor anlatamam ki!







Ve yine gece sabaha vuruyor be oğul; hiçbir kelime hiçbir tümce senin sevgini anlatamaz içimde o kadar büyüksün ki, kimse anlayamaz. Parmağımdaki yüzüğü ve yüreğime taktığım sen kokulu kelepçeyi söküp aldılar oğul; 2015 son ağustos gecesinde sıcacık havada elimde sana kavuşmanın hayaliyle aldığım oyuncaklar ile evimizin kapısında buz kestim oğul çünkü 2 haftalık yokluğumda evimizin içindeki her şey yok olmuş oğul, sadece kokun kalmış boş odaların içinde o günden beri sen çekiyorum içime... Uçurtmam sensizliğe takıldı oğul... Bu günde gelmedin ...






Seni seviyorum CANIM (oğlum)KUZEYİM...



10.11.2015-Hüseyin AKÇAM

10 Kasım 2015 3-4 dakika 9 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Hüzünlü bir öykü baştan sona ki bire bir yaşandığına inanıyorum yoksa bu kadar duygulu anlatılamaz...😅😅😅

    Allah kimseyi evladından ayırmasın dileyelim...

    Hüzünlüydü Hüseyin...