Yokluğa Mektuplar



Ben bir şey demiyorum...

Size kızgın da değilim kırılmış da ..

Evet, " nasılsınız " larla başlayan, biten mesajların tadı olmasa da ..

Haklısınız, epeydir görünmedim ortalıkta .. Dikenli tellerle çevirdiğim , gökyüzüyle yeryüzünü ters yüz ettiğim, aralarına hangisine öncelik vereceğimi şaşırdığım sıkıntılarımı serpiştirdiğim, demet demet bunalımlarımı ektiğim, her yanı çürümeye yüz tutmuş hücremde – teknemde , bedenim desem de olur – hala yaşıyor olmanın keyfini çıkarıyorum gizli gizli ..

Bu arada – gerçekten – tekneyi karaya aldım ,onun bakımıyla uğraşıyorum .. Bu sene üçüncü seneydi , son bakımdan bu yana .. Yüzüme vurmasa da içten içe kızıyordu, belliydi bir gün, sert bir havada çıkarırım acısını senden der gibiydi ..

Hani “ bir cigaram kaldı benim için yanıp tutuşan.. “ derler ya, teknem de “ bir ben varım seni su üstünde tutan , değerimi bil ..” demelerdeydi .. on gün içinde denizlere döneriz umarım , fazla işi yok..

Buralarda nete giremiyorum . Urla’ya inmem gerekiyor bunun için ve ben bunu yapmıyorum , arayan soran yok nasılsa diyorum .. Sizden başka.. ( bu “siz” basamağını aşmıştım bir ara ama karşı taraf ısrarla direnince geri dönmek zorunda kaldım ) bu günlerdeki tek mutluluğum .. Sağ olun.. Bu yüzden de gecikiyorum cevaplamakta .. Özür , çokça.. Bu ara jet, vınn türü bir şey edinmenin planlama aşamasındayım . Beceririm umarım.. O zaman daha adam gibi yazabilirim..

Sizi olduğunuz gibi seviyorum , böyle biline .. Sorun nasıl olduğunuzu bilememem olsa da..

Bana değer verdiğiniz için de sağ olun ..

Kıyıda, köşede kalmış sevgilerimle…





31 Ocak 2021 1-2 dakika 10 öyküsü var.
Beğenenler (9)
Yorumlar (2)
  • Şiiri kadar öyküsü de güçlü Orhun şairimizin kaleminin. Tebrik ederim 🧿

  • 3 yıl önce

    Hayat bir şekilde akıp giderken bazı olaylar bizi değişik tatlar almaya doğru itebilir, kınamak kimin haddine... Kişinin özgür iradesi ile seçimidir, nasıl ve nerede, ne şekilde yaşayacağı... Her zaman okunası bir şair ve yazardır benim gözümde Orhun Hoca... Ne diyelim tat alıyorsa hayattan ve yaşadıklarından bize de takdir etmek düşer tıpkı yazılarını takdir ettiğimiz gibi... Güzel bir yazıydı kutlarım içtenlikle...