Yüeçilerle Bir Savaş ve Kür Şad'ın Yararlılığı (4.Bölüm)

O gün Çin Sarayı'nda herkes Yüeçi seferi için hazırdı. Xiao Nang Yüeçiler'i ortadan kaldırmak istiyordu. Çünkü Yüeçiler daima Çin İmparatoruna isyan ediyordu. Bundan dolayı Xiao Wang Yüeçiler'in kalesini kuşatmaya gitmişti. Fakat Xiao Wang ve ordusu kalenin güvenlik zincirini kurmayı başaramadı. Ve Yüeçiler'in şehrini fethedemedi. Bu arada Aşina göçebe yerleşkesinde Kür Şad ve arkadaşları Çin ordusunun Yüeçilerle savaşa girdiğini duymuştu. Sonra Kür Şad, arkadaşları ve Kul Bilge'yi topladı ve onlara dedi ki;

Kür Şad: Sevgili arkadaşlarım, sevgili Kul Bilge, hepiniz X. Wang'ın Yüeçilerle savaştığını ve onların sırlarını öğrenmek için Çin Sarayına girmek zorunda olduğumuzu biliyorsunuz. Ve hepimiz onların Yüeçiler'in şehrini fethedemediklerini biliyoruz. Bence onlar bir meydan savaşı yapacak ve biz Xiao Wang'ı destekleyeceğiz. Böylece o bizi saraya alacak. Şimdi, söyleyin! Benimle aynı fikirde misiniz?
Kür Şad'ın sorusundan sonra hepsi gür bir sesle ?Evet' diye cevap verdi.
Öte yandan Yüeçiler'in şehrinin önünde X. Wang ve ordusu meydan savaşına hazırlanıyordu. X. Wang da adamlarına emretti.
Xiao Wang: Çabuk savaş pozisyonu alın. Sonra okçular atışa başlasın. Çabuk çabuk!

Çin ordusu savaş pozisyonu aldı. Okçular atışa başladı. İki ordu arasında muhteşem bir ok yağmuru yaşanıyordu. Derken, iki ordu birbirine saldırdı. Kısa sürede, başlar, kollar, bacaklar savaş alanına sağanak gibi yağıyordu. Savaş yine kötü yüzünü gösteriyordu.
Bu arada, Kür Şad ve arkadaşları yüksek bir tepeden savaşı izliyordu. Yarım saat sonra Çin ordusu Yüeçi ordusuna üstünlük sağlayamadı. Kür Şad ise Xiao Wang'a yardım etmeye karar verdi ve bunu yapmak için Çin savaş çadırına gitti. Beş dakika sonra Xiao Wang ile konuşmaya başladı ve Ona dedi ki;

Kür Şad: Sevgili İmparator, ilginiz için teşekkürler. Ben ve adamlarım savaşı kazanmanız için size yardım etmek istiyoruz.
Xiao Wang: Neden?
Kür Şad: Çünkü imparatorluğunuzun devamını istiyoruz. Lütfen bizi dinleyin.
Xiao Wang: Peki, yabancı planını anlat
Kür Şad: Öncelikle sevgili imparator, ordumuz sahte bir geri çekiliş yapacak. Sonra Yüeçi ordusu bizi takip edecek. Biz de onların etrafından çevirip yeneceğiz.
Xiao Wang: Peki, yabancı. Planını uygulayacağız.

Kür Şad ve arkadaşları Çin ordusuna katıldı ve Çin ordusunun bir kısmı da sahte geri çekilme planını uygulamaya başladı. Yüeçiler de Kür Şad ve adamlarını takip etmeye başladı. Bu arada Çin ordusunu bir kolu Yüeçiler'i sardı. Yüeçiler ok atışıyla yürüyorlardı. Çin ordusu geri çekilirken, ok Kür Şad'ın boğazına saplandı. Fakat ne şans ki, ok Kür Şad'ın boynunda asılı duran madalyona saplanmıştı. Bu arada Kul Bilge Ona şöyle dedi;

Kul Bilge: Sevgili oğlum, sakın korkma. Bu iyi bir şeye işaret. Yakında beşik kertmeni bulacağın anlamına geliyor.
Yarım saat sonra Çin ordusu Yüeçi ordusunu dağıttı.ve savaşı kazanarak Yüeçi şehrini
fethetti. Sonra Xiao Wang Kür Şad'ı çağırdı ve Ona dedi ki;

Xiao Wang: Aferin, yabancı! Yardımınla ordum bu savaşı kazandı. Bundan sonra orduma yüzbaşı olacak ve sarayımda yaşayacaksın.
Bu sözcükleri duyduktan sonra Kür Şad, adamları ve Kul Bilge sevindi. Çünkü Kür Şad'ın planı amacına ulaşmıştı.

03 Ağustos 2011 3-4 dakika 6 öyküsü var.
Yorumlar